Vinterns sista tävling

Då var vinterns sista tävling avgjord för min del. Blev en 58:e plats och 4:38 efter Calle Halvarsson, som vann överlägset över det knappa 10 km loppet i fristil med individuell start. En helt okej avslutning på säsongen trots man är fysiskt och mentalt trött, hade ingen vidare känsla i kroppen idag.

Värmde upp drygt en timme innan start och ville verkligen köra massa i högt tempo för att vecka min långsamma sega kropp. Kände att jag hade problem att hitta flytet i åkningen vid högre tempo. Charlotte Kalla värmde upp samtidigt och försökte åka så likt som möjligt som henne.

Startade tidigt (som vanligt i denna typ av tävling, Intersport Cup som är en FIS- tävling) och första km var det en kraftig motvind, innan de tuffa snirkliga klättringarna började. Hade kommit lite snö under natten och spåren utför var inte alls isiga, som dem var under femmilen, vilket passar en skåning som mig. Första varvet var jobbigt och kände att jag inte hade så mycket krafter som jag hoppades på. Låg sist under första varvet, vilket i och för sig inte var så förvånade och framförallt inte då kroppen inte kändes jättebra. Kämpade vidare ut på andra varvet men hade inte en chans att hänga med åkare som kom bakifrån. Var heller inte så tuff utför som man måste vara. Det märktes när många hade högre fart än vad jag hade in i backarna. Det var ganska tydligt på andra varvet och hade förstås svårt att hänga med åkare som kom ikapp och förbi mig men kunde hänga med Måns (Sunesson) hyfsad i den sista branta lite längre stigningen innan mål. Måns gjorde för övrigt ett bra lopp. Tappade sen massor ner mot stadion och sista backen men lyckades återigen ha Julius Källgård bakom mig(som startade 30 sekunder efter mig), dock var han precis förre mig totalt i mål och det var han även i SM i Örebro (15 km fristil) och under lördagens femmil.

Var inte direkt nöjd efter loppet men efter ett tag började jag förstå att det verkligen inte var en katastrof utan ungefär ett normalt stabilt lopp, helt enkelt är det den här nivån jag ligger på. Har massor av utvecklingspotential, främst i fristil. 2:ans växel som har varit en hel del av den varan under dessa dagar, har inte alls fungerat då jag inte har hittat något flyt alls. Bara börja om och lära sig den växeln. Finns massor som kan förbättras i de övriga växlarna med. Utförstekniken kan också bli mycket bättre och där finns det massor med tid att tjäna. Dock är jag en bra utförsåkare för att vara från Skåne. 🙂

Resultat

Skog? Ja, men också en utförslöpa........kan man knappt tro........lite tuffare än Risbergsbacken.

Skog? Ja, men också en utförslöpa……..kan man knappt tro……..lite tuffare än Risbergsbacken.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *