SM sprintstafetten

Idag skrev jag och Adam skånsk skidhistoria när vi deltog i sprintstafetten, som är den sista SM tävlingen för säsongen. Tyckte vi gjorde en bra insats, vi blev dock sist men gjorde vad vi kunde. Vi hade faktiskt en fajt med Stokvikslaget där gårdagens 4:a och 8:a var med i. Inget dåligt startfält direkt!

Vi kom tidigt till skidstadion och testade först våra skateskidor och stakade runt. Banan var relativ enkelt med en längre och två mindre stigningar. Banans längd var 1,1 km och Adam körde startsträckan och sen varv 3 och 5, medan jag körde de jämna sträckorna och avslutade, vilket var skoj.

Vi valde båda att gå med fäste då våra klassiska skidor gled bättre än våra respektive skateskidor. Tyckte mina skidor var bra, så återigen stort tack till Swix som vallade de skidorna som vi valde att åka på.

Vi körde i semifinal 2 och vi var 13 lag i vårt heat. Adam körde jättebra på första sträckan och det var väldigt inspirerande att ge sig ut och jaga. Ut på den 4:e sträckan hade jag häng med Stokvikslaget och höll jämnt tempo med honom. Tyvärr ut på sista varvet var den ingen jag kunde jaga på men tyckte att jag kämpade hela vägen in i mål.

Väl i mål tog Adam emot mig där och vi blev intervjuade av speakern, vilket var häftigt. Det är exotiskt att skåningar åker såna här typer av lopp. Vi var dryga två och en halv minut efter snabbaste laget i semifinalen. Bilder och pulsdata kommer när jag kommer hem till Skåne igen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *