Vann den totala världscupen

Bild från gårdagens lopp. Anders Emanuelsson.

Som jag nämnde igår så säkrade vi världscupen trots en tävling återstod. Kul att få vinna den. Vi lyckades även vinna idag, trodde vi men efter ett långt jurymöte på över en timme så slutade med att vi blev diskvalificerad. Man kan säga att regelverket för oss inte direkt är rättvist och en aning krångligt.

I slutet av dagens uppvärmning så ville Zebastian att jag skulle skejta i de två korta brantaste backarna på banan. Detta för att underlätta Zebastians egna åkning och att jag få bättre koll om jag skejta än om jag stakar. Har undvikit att göra så förr men gick med på att göra det idag, vilket man ångrar djupt nu efteråt och få troligtvis leva med stämpeln tjuvskejtare resten av karriären som just nu ser väldig kort ut. Det visade sig att man tydligen inte fick göra så under loppet. Försåtligt kan man tycka men då ska man veta att de andra guiderna som guida de mindre synskadade (B2 och B3) få både gena på banan, åka bakom sin åkare med mera. Inte sällan att de åker i bredd heller och hindrar omkörningar eller att de t.o.m. åker själva utan guider om de inte orka att hänga på. Det jag vill komma till är att de guiderna ofta bryter mot de vanliga reglerna men aldrig blir straffade för det. Jag kan ju inte åka bakom Zebastian eller gena om jag blir trött. Jag är fullt medveten om att man inte ska skejta i ett klassiskt lopp och är ångerfull nu i efterhand då utfallet blev som det blev. Men jag är inte atleten av oss, det är Zebastian som tävlar och det är han man ska granska om ev. han bryter mot regelverket, vilket han inte gjorde idag. Dessutom störde jag ingen eller förstörde några spår när jag skejtade. Ska det vara så kan de lika väl stänga av mig för dopning i två år när jag kör skidskytte tillsammans med Zebastian, då min hjärtmedicin är dopningsklassad i just skidskytte. Nu är det så att jag inte håller på med själva skyttemomentet i just skidskytte men tycker ändå exemplet med dagens händelse har sina starka likheter. Zebastian förklara dagens händelse på ett bra sätt på sin blogg.

Hur gick loppet förresten? Ju vi ledde från start till mål och var 23 sekunder förre 2:an. Totalt överlägsna. Undra vad nästa grej är? man kanske inte få ligga bakom i suget eller något. FIS och IPC leverera inte så värst mycket denna vintern.

Mitt i allt kaosen så lyckades Helene försvara Sveriges färger och bli 2:a. Sverige leverera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *