Vinst i världscupen idag

Dagens pall. Man fick en kökhandduk, bra det då jag glömde tvätta min hemma innan man for till Asien. Den behöver man när man kommer hem. Blommor fick man också, dessa fick våran vallare Lotta Westberg som levererade riktigt bra skidor idag, liksom de övriga i det svenska teamet. Foto: Linda Andersson

Vi lyckades vinna dagens världscuplopp över tio kilometer skejt, gick ju att besegra den där amerikanen Jacob Adicoff. Det var ett bra lopp vi gjorde tillsammans, lagom hårt i början och drog ifrån på slutet.

Resultat

Dagens förhållandena var ganska lika som gårdagens träningspass men de hade saltat lite så lite hårdare var det här och där. Banan mätte 2,5 kilometer per varv som vi körde fyra varv för att få ihop våra tio kilometer. Totalt var det ”bara” 244 höjdmeter men banan är väldig jobbig då du få vila väldigt lite i utförsbackarna. Man måste jobba på hela tiden helt enkelt. Arrangörerna hade också tight ihop dagens lopp, så det var ganska trångt på banan när nästan samtliga sex klasserna var ute samtidigt. Gick bra utan några incidenter även om det var nära några gånger. Kul att få vinna igen och därmed dagens vinst är den totala världscupen i hamn. Det skulle väl vara om fransmannen Clarion dyker upp imorgon och vinner medan vi inte ta oss i mål. Han är nämligen inte här och är två i världscupen. Vi var bara tio till start idag men dagens prestation hade räckt väldigt långt även om alla de bästa hade varit med som i ett mästerskap t.ex.

Min kropp då? Den är i fritt fall, kunde i alla fall hålla ihop det men med en snittpuls på 164 (85 %) av max. Ungefär vad jag har lyckas ha under lopp i vinter, 10-20 slag ifrån var jag hade för och vill ha förstås. Snittfarten var däremot god, 22,5 km/h i dessa förhållandena är inte direkt långsamt.

Imorgon är det ett nytt lopp, då ska fem kilometer klassiskt avverkas.

 

9 tankar kring ”Vinst i världscupen idag

 1. Janne

  Stort grattis. Kul. Nåt som inte var kul var att köra Birken igår, där är det höjdmeter så det räcker och blir över. Höll ju på att stryka med.
  Ta en vinst till nu då.

  Svara
  1. Johannes Inläggsförfattare

   Tack så mycket!
   Det kan jag tänka mig, det är ett tufft lopp med många höjdmeter men ack så vackert att åka det. Bättre lycka nästa år!

   Svara
 2. Janne

  Verkligen fint. Bra väder igår också. Kom i mål på 4:24 på skintec som tog lite glid. Nöjd ändå. Lever ju.
  Tråkig dag för er, skumma regler.
  Gött och vinna totala världscupen iaf. Grattis igen.

  Svara
 3. Janne

  Madshus Terrasonic körde jag på. Skumt nog gled dem bättre närmare Lillehammer på dem ställen där solen värmt upp snön. Men i skuggan och när det var kallare uppe på flället så gick dem trögt, grov struktur?

  Svara
 4. Janne

  Körde på Madshus Terrasonic. Gled bra i solen senare på dan men i skugga och i kallare så gick det trögt.

  Svara
  1. Johannes Inläggsförfattare

   Okej det är annars en bra skida men ingen av de allra bästa. Har hört att Madshus Nanosonic intelligrip ska vara en av marknadens bästa skinskida. Vet ju inte vad du kan ha för struktur eller vilken slip du använt eller rill. Har den annars gått bra så är den nog rätt uppmätt skida till dig.
   Ska du åka Årefjällsloppet?

   Svara
 5. Janne

  Ok, tack för infon. Blir dyrt det här med skidor, vill ha ett par riktigt bra stakpar också, vi får se.
  Är allt sugen på Åre men det är så långt att åka, jobbar även i helgen samt att kroppen inte är riktigt återhämtad än. Kanske nästa år. Är mest sugen på Marcialonga 2018 just nu, eller Nordenskiöldsloppet.
  Inga långlopp för dig/er?

  Svara
  1. Johannes Inläggsförfattare

   Har du 16-18 par skidor som jag så har man en hyfsad bra skidpark, bara att investera 🙂
   Finns bra stakskidor idag på marknaden.
   Ok förstår det, du har tävlat flitigt i vinter.
   Bli nog ett i Bruksvallarna i april och något kortare lopp till men troligtvis inte något mer med zebastian denna säsongen.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *