Ulricehamnsloppet

Ulricehamnsloppet och blev 10:a 8 min efter täten, bästa långloppet jag kört trots kroppen inte hade någon energi men huvudet ville tävla. 82 % av max säger väl lite hur kroppen var idag efter urladdningen och vinterns viktigaste lopp igår. Så pendlade mellan A1 och A2 under hela loppet. Vi körde på en 8 varvs bana och efter all nysnö och snöande bestämde jag mig för köra ruggat, funkade kanon så länge det fanns spår d.v.s. 1 varv, glidet okej.

Tappade täten direkt men var nära efter ett varv, låg efter en stakåkare (som körde halva distansen) och kunde hänga med men missade tyvärr drickan på de två första varven och tvingade mig fram och ta dricka ut på 4:e varvet, men tappade honom och Palmer, började känna krampkänningar redan efter halvägs och tog en gel som jag inte lyckades öppna, tappade massor och fick i mig för lite. Var riktigt less och bara körde vidare. Spåren började bli obefintliga och kunde inte sträcka ut i diagonalen och Rickard närmade sig och jag tryckte på lite extra med en sliten Palmer bakom, han orkade verkligen inte hjälpa mig och dra. Trots jag tog in på de som låg framför och nästan åkte jämt med täten på typ 7:e varvet kom Rickard ikapp mig. Hade inget att ge på sista varvet och behövde en lucka egentligen innan målgång som var mkt utför så Rickard drog ifrån och jag gled in lika trött eller pigg som jag var efter 42000 meter som efter 42 meter.

Trist att ha en sån usel känsla i kroppen. Fick fint stöd av klubbkamraterna och vi var runt 50 pers från klubben vilket är roligt. Många gjorde bra insatser. Ångrade verkligen inte att jag körde på ruggskidorna, hade ingen kraft i kroppen och skulle inte orkat staka idag helt enkelt. Trist att langningen sket sig idag, där kunde arrangörerna gjort det bättre, tror jag var de främsta åkaren som inte hade privat lagningshjälp, det skulle jag behöva. annars fint arrangemang med en rolig bana. Gick även ganska bra med alla varvningar som skedde idag, 530 startande på en dryg 5 km slinga kan annars bli väldigt trångt.

Resultat Ulricehamnsloppet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *