TRX- styrka

15322338_10153849738581707_1916608422_o

Lördag och en dag med massor av vintersport på TV. Passande nog var det bara ett pass inplanerad och det var styrka som genomfördes hemma i min lilla ungkarlslägenhet. Blev mestadels fokus på mage. Bild ovan visar dock en tricepsövning. Avlutade eländet med att köra 25 minuter Auklandstyrka. Var riktigt mör i kroppen efter passet och kände av gårdagens styrkepass en hel del. Skönt att ha någon dag där man tränar lite men ändå inte har det som vilodag. Har funnits tid att gå iväg över sundet och se skidskytte världscupen men har valt att inte gå på något lopp än. Har ju ändå fått se de flesta skidskyttestjärnorna på väldig nära håll den senaste tiden. Få räcka med det!

Denna övning kallade mina idrottslärare på högstadiet för Hitlers hund. Man kan förstår varför men oklart om de fortfarande få kalla det idag. För tio år sedan när jag gick på högstadiet hette det så utan att någon tyckte det lätt konstigt när vi som gick idrottsprofil hade idrott i skolan. Vi hade disciplin på den tiden som jag tror ingen skola idag har. En gång skickade de hem alla elever då vi inte spelade tillräckligt bra och schyst spel. Inga föräldrar som kom och klagade hos lärarna på den tiden. Mycket tack vare disciplinen vi hade i skolan var det många som efter skoltiden lyckades bra i sin idrott, bl.a. två som idag håller världsklass i motorsport. Länge leve disciplin i skolan!

Denna övning kallade mina idrottslärare på högstadiet för Hitlers hund. Man kan förstår varför men oklart om de fortfarande få kalla det idag. För tio år sedan när jag gick på högstadiet hette det så utan att någon tyckte det var konstigt när vi som gick idrottsprofil hade idrott i skolan. Vi hade disciplin på den tiden som jag tror ingen skola idag har. En gång skickade de hem alla elever då vi inte spelade tillräckligt bra och schyst spel. Inga föräldrar som kom och klagade hos lärarna på den tiden. Mycket tack vare disciplinen vi hade i skolan var det många som efter skoltiden lyckades bra i sin idrott, bl.a. två som idag håller världsklass i motorsport. Länge leve disciplin i skolan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *