Tröskelintervaller med DSA + MTB

Började denna fortsatt fina sommardag med ett tufft intervallpass med DSA. Vi skulle köra 2×30 min tröskel på klassiska skidor, vi killar körde på 3:or. Banan gick i/runt ett villakvarter i utkanten av Falun. Väldigt rolig men tekniskt bana, med en del kurvor. Det var lite trafik men man fick passa sig så man inte körde på något, var nära då både sopbilen snurrade runt samtidigt och att en lastare hade parkerat mitt på vägen där vi åkte. Lite otäckt att komma 30-40 km/h och se att det finns en 0,5 lång lucka men som tur är DSA tränarna med oss och kunde omdirigera. Rundan vi åkte gick lite som en åtta plus ett ”extra halvt varv”. Detta gjorde att vi kom ihop lite då och då, utan att man blev varvade.

Jag och de som var lite mer långsamma (om man nu kan kallar oss långsamma) åkte fem varv första intervallen (33 min) och sen kort paus för dricka och sen ytterligare fyra varv (27 min). Själv så åkte jag i ett jämnt tempo mest hela tiden, men hängde på de snabbaste tillika världsåkare när chansen fanns, mest för att känna på det. Känner att tekniken blir bättre om jag  kör bakom duktiga åkare. Annars var tekniken lite stressig i början och fick tips om att skärpa mig med tyngdöverföringen. Funka ju annars på rullskidor men inte på snö. Hade ett snitt på dryga 23 km/h, lite långsammare på sista men det beror på ”omdirigeringen”. Även lite högre puls men det brukar jag få när man har kommit igång med fartpassen. Var ju som sagt ganska kuperat och pulsen kunde ibland sticka lite uppför men sjönk en del nerför.Kunde faktiskt gå ner i fartställning fyra gånger per varv. Kändes ändå helt okej idag, bättre än när man åkte Alliansloppet. På tal om Alliansloppet, så kom seedningen till Vasaloppet. Den var väldigt tuff men förstår samtidigt att den var det. Allt för att de främre leden inte ska bli för fulla.

  1. Tid: 33:27 – Distans: 12,95 km – Snitthastighet: 23,2 km/h – Snittpuls: 166 (86 %) – Maxpuls: 178 (92 %) – Höjdmeter: 192 meter
  2. Tid: 27:10 – Distans: 10, 43 km – Snitthastighet: 23,0 km/h – Snittpuls: 171 (89 %) – Maxpuls: 182 (94 %) – Höjdmeter: 158 meter

På eftermiddagen cyklade jag MTB, körde i ganska tuff stenig terräng så det skakade gott må jag lova. Ville köra i många backar, så idag höll jag mig runt Skuggarvet, Rostberg, Sundborn och Lugnet. Avslutade med att köra den röda MTB- slingan och två gånger upp till Hopptornet (Sjulsvarvet). Blev nästan 1000 höjdmeter under de 2,5 timmarna jag var ute.

11923447_10152918356966707_472987976_n

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *