Fin långtur med DSA

Fick ta en bild på min högra och finaste hand, tänk då hur den andra handen ser ut.

Fick ta en bild på min högra och finaste hand, tänk då hur den andra handen ser ut.

Började denna (möjligen?) sista sommardag med ett härligt pass med DSA. Vi var idag 12 st halvnakna män som rullade på 3:or med syfte på att jaga höjdmeter och att vara ute länge, vilket vi lyckades väl. Kände mig nästan otränat med de superstarka och superfit killarna. Distanspass innebär lugnt, själv låg jag faktiskt strax under min uppmätta A1, men det är tiden som är det väsentliga. Vissa kanske inte tycker det är träning att träna så lugnt, men jag tycker att dem är väldigt viktiga och inte minst roliga när man kan snacka om allt möjligt på passen. Helt enkelt ett roligt sätt att umgås. Kände mig själv helt okej, hade lite små svackor och då låg man längre bak i klungan och var man mer piggare var man längre fram i klungan. Totalt för min del tog passet 3 timmar och 10 minuter man hann då 56 km och 750 höjdmeter. Tacka träningskamraterna och coach Mattias för den här gången för inspirerande och värdefull träning i form av tuffa pass (dock inte idag) och bra teknikhjälp.

Efter lite vila och mat begav jag mig ner till stan och fick massage. Skönt var det inte, men gjorde nytta. Har tydligen fått problem med höften och det beror till stor del av jobbet i somras, då jag satt mycket i bil. Till stor del varför jag inte kunnat åka skate och att löpningen har blivit begränsat. När jag kom hem så körde jag lite nya rehabövningar och sen styrka hel kropp. Körde tufft mage (Aukland styrka 30 min). De flesta av dagens övningar gick till ungefär med 50 sek jobb, sedan 10 sek vila. Blev faktisk 1 timme och 15 minuters effektiv träning. Sprang sedan en tur på Bergstigsleden och sen ytterligare lite på Jungfruleden. Blev totalt nästan 15 km på 1 timme och 20 minuter. Plockade 360 höjdmeter på den fina men knixiga svårsprungna rundan. Är mycket sten och rötter bitvis som gör det svårt att springa och många gånger går det snabbare att springa uppför än nerför. Hade pigga ben som förstås mattades lite på slutet p.g.a. av det lilla jag har sprungit. Höll ändå 5:30 min/km tempo, vilket är bra. Nöjd just nu att kunna springa en gång i veckan åtminstone.

Jag med Hoppbackarna i bakgrunden

Jag med Hoppbackarna i bakgrunden

11910860_10152920638796707_857947865_n

 

Tydligare bild på Hoppbackarna utan mig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *