Testat morgondagens bana

8 timmar inklusive alla stopp tog det ner till Skövde idag, då är det ändå 4,5 timmar till ner till föräldrahemmet på Österlen. Bilturen gick bra men var trött efteråt så fick vila 1,5 timmar innan jag tog mod och testade morgondagens bana, eller egentligen testade jag bara sista 2 kilometerna, men det var å andra sidan den brantaste delen av banan. Jag packade ihop alla rullskidgrejerna och löpte ner längs Södra Bergsgatan, byte om till skejtutrustning och åkte ganska hårt (159 i snittpuls) uppför sedan. 124 höjdmeter, där på slutet var 12 % lutning. 

Väl uppe igen byte jag till löparskorna och sprang lugnt i 25 minuter på de fina slingorna det finns här omkring Billinge, strax utanför Skövde. Jag har tränat här vid två tillfällen, en gång i 30 graders värme då jag körde kombipass (MTB och löpning) i fyra timmar. En annan gång var när jag körde längdskidor på deras fina konstsnöslingor som de har, tror det var i början av april eller möjligtvis i slutet av mars när jag var på väg hem från SM- femmilen i Åsarna 2014, då jag förövrigt slutade sist. Jag tror inte jag bli sist imorgon. Hursomhelst riktigt fina förhållanden på Billinges fritidsområde. 

Imorgon väntar nämligen backrace 18 kilometer men egentligen är det de sista 2 kilometerna som jag åkte idag som är det tuffa uppför, resten ska vara ganska flackt och gå på regementeområdet i Skövde. Jag startar kl: 13:17:30 imorgon och det går att följa live, men är inte helt säker. Det är bra startfältet, hade från början hoppas på kämpa om medaljerna men eftersom jag drabbas av konstant huvudvärk i princip hela den här veckan så är jag mer nöjd att jag tar mig igenom loppet och få utvärdera sen hur det känns så man möjligen ska åka söndagens lopp med eller inte. Jag blir inte sämre av träning och dagens tempo på nära tävlingsfart i några minuter har inte påverkat negativt än men den som lever få se. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *