Stakning på 4:or + löpning och styrka

Rickard (Batman) var stark idag, ingen dålig utsikt vi hade, kustväg nästan hela vägen.

Rickard (Batman) var stark idag, ingen dålig utsikt vi hade, kustväg nästan hela vägen.

Var ute på ett trevligt fint A1 rullskidpass med Rickard Persson (Ystad Målarna AB) idag på förmiddagen. Jag stakade på Swenor 4:or, första gången jag åker på dessa på över sex veckor. De var extremt långsamt första tre km innan de började rulla på fint. Har en känsla att Swenorhjul behöver bli lite varma för att de ska rulla lika bra som Elpexhjul, som brukar rullar bra jämt. Hur som helst var jag väldigt omotiverad idag men med sällskap gör det hela alltid lättare. Var ganska tom på energi men lyckades trots allt känna mig piggare och piggare ju längre vi körde, trots jag bara använde vatten idag. Vädret var oförskämd bra, d.v.s. att det blåste en väldig svag sydlig vind och var runt 15-19 grader, lagom för rullskidåkning. Vi åkte mellan Ystad och Abbekås och mestadels på cykelvägar, vilket alltid är skönt. Tyvärr hade det växt ut en massa växtlighet över vägen, vilket gjorde det svårt att ligga i bredd. Skulle knappt gått att skejta, så illa var det. Svider att se som utbildad landskapsingenjör som man är. Passet mätte lite drygt 31 km som åktes på knappa 1 timme och 40 minuter. Detta gav ett snitt på 18,8 km/h, alltså Erik Wickströms tempo. I Falun körde jag ett distanspass på 2:or och hade lägre snitt än idag på 4:or men det beror på kupering och underlag framförallt. Dagens runda har bra asfalt och är platt, finns bara en stigning på 45 meter. 59 höjdmeter togs totalt på 31 km och någon fartställning behöver man inte gå ner till direkt. Hade förvisso ganska dåligt stavfäste men annars riktigt bra förutsättningar idag. Rickard har tränat på bra i sommar och åkte sitt första rullskidlopp förra helgen, då han som många andra åkte världens största rullskidlopp, Alliansloppet. Han gjorde en bra insats men hade som några andra problem med ett sprängt hjul, men lyckades ändå ta sig i mål.

Veckans sista pass blev ett kombipass. Började med löpning (70 min) med Raj i Fyledalen. Var ju ett tag sen sist man var där. Tänkte springa i 6-6:30 min/km tempo och mycket obanad men med hund och mycket undervegetation gjorde detta lite för svårt utan fick springa mest på grus- och skogsvägar men slank in lite här och där på upptrampade stigar från djur och den nya Stenbyrundan som har funnits sen början av sommaren, då dalen blev ett naturreservat. Även detta träningspass var jag lite omotiverad till men det är lite som att vara på jobbet att det inte alltid är roligt men jobbet måste ju göras och genomföras. Kroppen kändes ändå bra och jag är glad över att det gick att genomföra tre löppass denna veckan och idag kändes det bäst, ingen direkt smärta i knäet trots en del nerförslöpning, nöjd så. Tempot var 6 min/km fart, men första 130 meter tog tre minuter, det var då jag bestämde mig att man inte kan springa exakt var som helst, speciellt inte med hund.

Raj var glad att få springa idag, men han var något ur form tyckte jag.

Raj var glad att få springa idag, men han var något ur form tyckte jag.

Åkte sen hem och körde styrka helkropp i mitt gamla pojkrum. Började med ben, marklyft, knäböj och tåhävningar, ca: 30 sek vila efter varje övning som kördes i tre set. . Körde max vad jag hade, vilket är 46 kg. Sen körde jag överkroppsövningar, varannan mage och varannan armar, nonstop i fyra set, totalt åtta övningar i varje set. Sen var jag trött. Haft en bra träningsperiod sen jag slutade på posten i Falun. Första helgen efter jag slutade jobba, tränade jag elva timmar och veckan efter d.v.s. förra veckan blev det 23 timmar träning och 25 timmar denna veckan. Alltså totalt 59 timmars träning på de senaste 16 dagarna. Det är mycket det men nu väntas två veckor med lugnare träning och förhoppningsvis ska man kunna vara i bra slag inför SM i Uppsala om två veckor.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *