Stakintervaller på skidstadion

Drog till skidstadion efter jobbet och körde ett intervallpass på rullskidor där. Faktum är att alla utom ett rullskidpass som genomförts i Östersund har genomförts på rullskidbanan och idag var det också många motionärer som hade hittat till rullskidbana på skidstadion. Kul. 

Det var stakintervaller på 4:or som var dagens plan, jag hade ingen vidare känsla egentligen någon gång under passets gång men det blev av tiderna döma helt okej ändå, men inte mer än så. Jag började och avslutade med att köra tröskel runt 3:an, 1,7:an och Björnberget, däremellan så körde jag två block på tio minuter vardera. Av de blocken så körde jag först 10x”40/20″ och sen 10x”30/30″, här startade jag båda blocken på stadion och gick i mål på Björnberget. Klart mest uppför men fick en del nerförstakning också, vilket jag tycker är nyttigt. Jag körde i princip lika långt och tyckte ”30/30” var klart bättre genomförande än ”40/20”. Mer siffror i detalj:

  • 14:50 min – 22,2 km/h snittfart – 72 höjdmeter
  • 14:48 min – 22,3 km/h snittfart – 72 höjdmeter

Jag glömde inte bara matlåda till jobbet idag, utan också pulsbandet och hade ingen lust att åka omväg för att hämta upp det. Glömde även att trycka på och av de två blocken med kortare intervaller, så kan det bli ibland. Men känslan var att pulsen var ganska låg idag. Blev trots att trött ändå, och det var ju syftet med passet. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *