3 h löpning och premiär runt Myrrundan

Ny vecka men inte den rutinmässiga med jobb x 2 på golfbanan, utan ledig fram till kvällens golftträning. Skönt det och skönt att jag kunde inleda veckan med att få elva timmars sömn, det är inga större problem att ge sig ut och springa dryga tre timmar då. Var inte ens nära en dipp eller kände mig seg alls egentligen. Jag passade på att springa en längre tur, och turen gick förbi Torråsen och vidare till Myrrundan som är cirka nio kilometer lång. Den rundan var blöt åt det grövsta, faktum var att jag inte sprungit när det varit så blöta förhållanden som det var idag, även på stigarna, elljusslingorna etc. 

Jag var kanske inte överförtjust i Myrrundan, var lite väl bökig emellanåt och trillade vid några tillfällen. Myrlöpning ska vara skonsamt säger dem men jag kan nog tycka att skaderisken är minst lika stor som att springa i fjällmiljö. Jag tog mig runt rundan i 8 min/km tempo och det tog en bit över en timme. Lägg då till att jag sprang ytterligare några kilometer i myr, nära halva dagens distans var i myrterräng. 

Sista timmen av passet så gnetade jag på i hygglig fart, en del myrpassager och andra blöta partier men mer nerför än uppför. Höll en bra bit under 5 min/km tempo och var nära att klara tre timmar och tre mil tillslut men det blev 3:02 timmar istället och 358 höjdmeter. Jag hade 127 (65 %) i snittpuls och som sagt så kändes det bra och lätt idag. 

Man blev lite skitigt idag, är väl den största nackdelen med att springa i terräng och myr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *