Backintervaller på Frösön

Inte ens att ta bort en regndroppe på linsen klarade jag av idag.

Ny dag med träning och återigen en dag med seg känsla i kroppen, hade förhoppning som precis igår att det skulle gå bra ändå. Det gjorde det inte. Inte nog med att det började regna när jag skulle springa lite backintervaller kring Ladängen och Gustavbergsbacken, hade svårt att få på mig mina Salomon S-Lab Sense 7SG. Men jag hade åtminstone pulsbandet med mig. Orkade dock inte byta skor med grövre mönster, hade kanske behövs. Min reservplan var annars att springa på löpband inomhus. Körde först två lite längre intervaller uppför, den första fick jag vänta in en gubbe som gick med stavar och hörlurar, han hörde inte mig och jag kunde inte passera förbi den smala stigen som gick i princip runt Gustavbergsbacken. Efter andra intervaller så tyckte jag det började kännas någorlunda, men då slutade ena knappen funka på min Suunto, fick med mig hela passet men inte några exakta tider mer än första intervallen. Intervall tre och fyra gick på asfalt och tog knappt två minuter. Femte intervallen började haveriet på riktigt, hade knappt snabbare tempo än på uppvärmningen som gick längs vänstersidan av Ladängen, blev bara stum och kom inte upp i puls på den. Bara att kasta in handduken. Såg också att Strava inte registrerade några segment men tror det var helt okej fram till femte och dagens sista intervall. Planen var annars att köra en till uppför Ladängen, så ingen katastrof att hoppa över sista, fick bra pass ändå och lyckades skrämma upp pulsen till 174 (90 %). 

Att man få bryta pass ibland anser jag något man bör och måste göra emellanåt. Jag skulle gissa att vart hundrade pass för mig avbryts, 1/10 pass planeras om på något sätt. Jag börja bli så gammal och rutinerad att jag vet när man inte ska fortsätta och lägger ingen större vikt åt det heller. Tror de som är yngre har svårare med det här, och därför många som lätt kan bränna ut sig, vilket jag också gjort. Vet dock inte varför den här dåliga känslan kommer nu, sovit mer än åtta timmar per natt de tre senaste dagarna i snitt, jobbar mindre än på länge och har allmänt mer lugnare och tid över för annat. Men tror också av erfarenhet att det kan vara så och att det vänder snart igen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *