Stakintervaller och en vägg

Haft en bra dag på jobbet, bara en huggorm som sinkade mig en aning på väg in i Sågmyra. Har ormfobi och hade säkert kört över den, men den är ju fridlyst. En snabb en över vägen, tänka sig att vara så snabb utan att ha några ben. Kunde sluta i normaltid och begav mig hemåt med min MTB och eftersom det är nästan bara uppför så räknar jag det som träning. Blev hur som helst en bra uppvärmning till styrketräningen, som jag körde när jag kom hem. Körde ben och mage med min egen kroppsvikt. Inte tungt men ack så viktigt för att undvika skador. Övningarna jag gjorde var följande: 3 x 3 min plankan, 2 x 3 min sidoplankan, 3 100 situps, 3 x 10 utfallssteg, 3 x 10 knäböj, 3 x enbens knäböj, 3 x rygglyft, plus lite andra små övningar.

Byte sedan om till rullskidor och körde lite lugnt med korta impulser för att väcka liv i kroppen. Mötte upp Adam Steen och vi gav oss ut på en längre uppvärmning på våra Elpex 3:or, innan vi körde igång på våra intervaller. Vill man se en trött skåning så kika på hans blogg! Vi körde 15 + 15 + 20 (typ) min stakintervaller i tröskelfart. Vi körde även impulser vart 5:e min i intervallerna. Alltså impuls i en intervall, är fortsatt dålig främst uppför men börja gå bättre att hänga med på platten.Tyvärr var min kropp ganska seg och hade svårt att få upp pulsen, även denna tisdagen men tänkte att det gick bra förra gången, då vi körde ett liknande pass. Första kändes ändå bra, hängde med fint och vi kunde växel dra fint. Andra så gick det bra till sista impulsen som Adam stack iväg lite men ändå helt okej. Sista gick bra i ca: 7-8 min innan jag fullkomligt tog slut, en riktigt väggning. Det gick helt enkelt inte att ta sig framåt, hemsk känsla men samtidigt en väckarklocka att kroppen behöver vila trots jag inte vill. Hade snittpulsen 82 %, 85 %, 80 % på intervallerna. Har en månad kvar på jobbet innan jag kan satsa helt på idrotten och träningen i två veckor, som jag längtar. Kämpa! Blir vila imorgon hur som helst, trots det inte är planerat att ha vila imorgon. Få se om man vaknar imorgon och framförallt om man kommer ur sängen.

Körde mitt första fartpass i dessa röda skor, gick fint !

Körde mitt första fartpass i dessa röda skor, gick fint !

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *