Stabil start i Grönklittsjakten

Det blev en stabil och säker start i Grönklittsjakten utan att glänsa, jag var förre de som jag kanske skulle vara förre och jag var efter de som jag kanske skulle vara efter, så inget konstigt alls egentligen. Dock var jag lite väl långt efter täten tycker jag, speciellt då föret var snabbt (nästan 25 km/h i snitt) och åktiden därför kort men jag var ändå 2:13 minuter efter segraren.

Jag hade tre par skidor att välja på till dagens lopp, jag tyckte de gick bra alla tre så jag valde vilket par som hade bäst åkkänlsa, valet jag valde kändes rätt och efteråt så tvivlar jag inte att så var fallet. Jag startade 30 sekunder efter Erik Johansson och hade därför en bra åkare att jaga och faktum är var att jag aldrig slagit (vad jag vet) honom förut. Tyckte jag öppnade kontrollerat och närmade mig sakta men säkert och ut på andra varvet så närmade jag mig ganska snabbt och var ikapp Erik efter ungefär knappt sju kilometer in i loppet och ungefär halva loppet hade gått så långt. Kort därpå kom Tom Fahlén ikapp oss och han hade kört in en minut på mig. Jag fick slita ont för att hänga med och det blev korta luckor här och där men ut på sista varvet var jag i rygg och hängde i ungefär knappa fyra kilometer innan jag fick släppa Toms rygg, då hade jag legat på rött länge och väl få jag erkänna men att ha en rygg att gå efter är väldig viktigt när man kör och faktum är att varv två och tre gick klart snabbare än första varvet då man trots allt var pigg. Jag var allt annat än pigg när jag fick åka sista kilometerna själv och det var en plåga att ta sig i mål men i mål kom jag på en 9:e plats, 2:13 minuter efter dagens vinnare Lucas Lennartsson.

Resultat av samtliga klasser idag

Data från loppet:

  • Tid: 35:05 min
  • Distans: 14,42 km
  • Snitthastighet: 24,6 km/h
  • Snittpuls: 176 (91 %)
  • Maxpuls: 184 (95 %)
  • Höjdmeter: 281 m

Som sagt var det ett stabilt lopp för min del men hade hoppas att vara närmare täten och faktum är att dagens 2:a Gilberto Pasini slog jag i SM över 15 kilometer skejt och var idag två minuter efter honom. Tror fortfarande min ovana att köra riktigt fort begränsade mig en del idag, dels är hastigheten en aspekt som gjort att jag inte åkt så fort alls under vintern och dels så har jag kört väldig få såna här urblåsningar då jag har haft ett annat syfte och jobb att utföra den här vintern med men fick ut det jag hade och mådde inte speciellt bra efter målgång direkt. Så det ska vara. Dagens bana är inte speciellt kuperad men det kräver andra egenskaper som att åka fort mest hela tiden och få med fart i kurvor och dylikt. Jag tyckte jag blandade och gav just i kurvor och utför, ibland riktigt bra men ibland tappade jag en och annan sekund vid dessa passager.

Efter loppet åkte jag lugnt en sväng med Adam Ekstedt, min klubbkamrat och skånekollega i dessa sammanhang. Nu väntar det bara en lugn jogg och sen valla lite skidor tills morgonondagens jaktstart och det lutar väl åt att staka runt, det ska nog gå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *