10:a Grönklittsjakten 2018

Då var vintersäsongen över för min del när man gick i mål som 10:a i Grönklittsjakten idag. Sammanfattat kan man säga att det gick lika dåligt som förra årets jaktstart och loppet var skrämmande snarlik idag som i fjol. Kroppen var seg och trött och skidorna var ungefär detsamma idag.

Jag hade precis som igår tre par att välja mellan, igår var det tre bra par jag hade och idag hade jag uppenbarligen tre dåliga par att välja på. Jag valde bort mitt skejtpar först och valde tillslut det klassiska paret med fäste, dock var det dåligt fäste så jag valde att skrapa bort fästet som fanns på innan start. Självklart en chansning då jag aldrig tävlat endast stakning på det universella paret, det andra paret var mina klassiska kallföresskidor som funkar kanon att staka på när det är kallgrader, idag däremot var det några plusgrader och mer blötare än gårdagens lopp.

Jag startade 2:13 minuter efter täten och hade fyra sekunder upp till närmaste man som var Tim Magnusson som startade som åttonde man idag. Taktiken var att gå ut hårt och försöka jaga ikapp och höll jämna steg i början men tappade allt eftersom. Nästan precis på samma ställe som ifjol kom Jonathan Hedbys ikapp och förbi och kunde inte alls hänga med honom utför, jobbigt mentalt det. Jag stakade vidare och faktum var att mina skidor gick bra längst bort på banan och kunde hålla jämna steg på de framför mig men resterande stora delar av banan var mina skidor allt annat än bra idag. Ut på andra och sista varvet fanns det inte mycket krut i armarna och jag var inte hotat bakifrån heller men tog ändå ut mig ordentligt, men kände att dagen inte alls fanns där som igår direkt, sen är jag ovan att åka två tuffa lopp så tät in på också, var längesen sist. Finns mycket att jobba på men nöjd att jag verkligen stakade överrallt på banan och fick gott med hejarop längs vägen.

Siffror från loppet:

  • Tid: 28:36 min
  • Distans: 9,62 km
  • Snittfart: 20,3 km/h 
  • Snittpuls: 172 (89 %)
  • Maxpuls: 184 (95 %)
  • Höjdmeter: 178 m

Tappade alltså lika mycket idag på två varv som jag gjorde igår på tre varv, inget vidare det men kom trots allt upp hyfsad i puls ändå tycker jag utefter känslan i alla fall.

Nu är jag på väg söderut, blir en natt i Mariestad och sen vidare söderut och tanken är att jag ska hinna med ett snöpass i Tranemo imorgon men också hinna med klubbpasset på rullskidor på kvällen, få se hur det blir.

Innan start, tävlingsdräkten i storlek S är tajt. Foto: Adam Ekstedt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *