Längd i Tranemo och rullskidpremiär i Lund

Varmt i Tranemo idag!

Då har man äntligen kommit fram till föräldrahemmet på Österlen, dagen började med att jag vaknade upp i Mariestad där jag sov över hos Anton som jag gick och även bodde med senare delen av gymnasietiden. Åkte sedan vidare på morgonen ner till Tranemo för att åka lite skejt där, är faktiskt en hel del snö kvar på en av Sveriges bästa konstsnöanläggningar. Jag började dock att göra ordning och paraffinera mina skidor som nu går på ledighet till nästa vinter. Efter det hade slutat regna stack jag ut och åkte en sväng och temperaturen gick från sex grader till 14 grader under den en och en halvtimme som jag åkte. 125 (64 %) i snittpuls och en snittfart på 15,5 km/h samt 300 höjdmeter, med den snittfarten hade väl bröderna Steen haft svårt att hänga med i?

Efter passet åkte jag vidare till Växjö för att träffa Danny, en gammal studiekamrat från Alnarp- tiden då vi läste till Landskapsingenjör. Var kul att ses igen trots att han har fått diagnosen ALS men var vid gott mod när vi sågs. Drog sedan vidare till Lund där det väntade ofrivillig?! rullskidpremiär för 2018 då jag var med på min klubbs träningspass, distans i nästan två timmar och jag åkte på mina 3:or som var de rullskidorna jag hade med mig från Jämtland. Temperaturen här gick från 18 grader ner till elva när vi var klara med passet. Det blev Torna Hällestad- rundan som mäter 32,35 kilometer och 166 höjdmeter, lite vingligt till en början men sen gick det bra. Snittfarten blev 16,7 km/h och 113 (57 %) i snittpuls vilket är en markant skillnad sen klubbpasset (annandagsrullen)  i april förra året, där det i princip var samma typ av folk med då som idag och även samma rullskidor faktiskt men snittpulsen då landade på 160 (82 %), en viss skillnad kan man tycka.

Intensiv dag på alla sätt men hade faktiskt mer planerat att göra på vägen hem som av olika anledningar inte blev av denna dagen men inte illa att hinna med lite av varje lite varstans.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *