Rullskidor x 2

Har blivit två rullskidpass idag, det första var en smärtsam historia, då jag åkte benskate (alltså utan stavar), jag lyckades nämligen trilla återigen och på samma sätt som förr. Pjäxornas blixtlås sitter längs sidan på pjäxan, vilket har gjort att vid tre tillfällen bara i år har jag lyckas fastnat i den andra pjäxan, vilket gör att jag sitter fast med båda pjäxorna samtidigt jag ska byta skär, vilket inte resulterar i något annat en ett hårt snabbt fall ner i marken. Asfalten är ju inte så mjuk av sig direkt och idag var det inget undantag. Såg att mina fina Salomon tajts inte längre var särskilt fina och såg istället ett djupt hack som sågs ända ner i skelettet och förstod att det snart kommer göra vansinnigt ont. Så blev det men det var bara att fortsätta åka vidare. Som jag läste innan idag att livet är hårt ibland, jag citera ”När livet blir hårt, kom då ihåg att penisar också blir hårda ibland, men det vara inte för evigt”. Vackert om än något snuskigt!

12029125_10152976234886707_998176784_n

Trots fallet och att det var snorhalt lite här och där samt, mestadels dålig asfalt lyckades jag snitta över 21 km/h på mina eagle tävlingshjul på en belastning som är lägre än att gå uppför trapporna till lägenheten, mer exakt 60 % av max. Syftet med att åka utan stavar är att använda benen mer samt att pendla med armarna så som du skulle ha stavar i nävarna för att mycket av kraften sitter just där. I övrigt var känslan och tekniken för Sveriges 6:e man i skate (SM i Uppsala) bedrövlig, men få se ljuset i tunneln och se att det finns förbättringspotential.

Hämtade sen mina föräldrar på Sturup som hade varit iväg i två välbehövliga dagar, sju år sedan sist. Semesterdagarna för en bonde är minst sagt begränsade. Väl hemma på Österlen gav jag mig ut på ett nästan 2,5 timmes långt stakpass på 3:or. Om morgonpasset var en besvikelse så kändes stakpasset mycket bättre, nästan som om en tekniktränare hade varit nöjd med mig. Fint väder men ganska blåsigt, vinden mojnade något på slutet men samtidigt blev det ganska kallt, runt 10 grader någonting. 47,43 km långt blev passet, som gav en snitthastighet på 19,5 km/h. Körde fem fartökningar i backe av olika längd på slutet, annars låg man i den lägre delen av A1 under passet. Rundan blev till ST:Olof via Smedstorp och samma väg hem, en av de mer kuperade rundorna jag kan åka hemifrån föräldrargården. Totalt lyckades jag ta 342 höjdmeter. Väl hemma fick jag använda lite ben ändå, då en rundbal skulle rullas in till stallet, det gick bra det med.

12067967_10152976673391707_1249014238_n

Nu ska jag iväg och umgås med en kompis i T-town (Tomelilla), folk gör tydligen det på lördagar, är väl bara att haka på.

Trevlig kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *