Fin höstdag med sällskap

Har varit ännu en fin träningsdag, solig varm och lite vind. Har hittills under september månad inte behövt använd varken buff eller långkalsonger, trots man har cyklat en del. Annat var det i juni, då långkalsongerna fick tas fram för att inte frysa ihjäl när man skulle cykla, var ju inte så vart den månaden direkt. Annat var det idag då jag med sällskap av Tobbe sprang lite i Kronoskogen utanför Tomelilla. Tanken var att springa den lilla nya slingan på knappa 800 meter med varannan snabbare och varannan i lugnare tempo. Vi sprang i Tobbes fart, vilket visade sig vara snabbt. Eftersom jag själv inte sprungit i högre tempo sen jag sprang testrace med DSA i början av juli så kändes det bra att springa i Tobbes tempo. Blev totalt fem i snabbare tempo, varav sista körde jag själv snabbare. Underlaget var grus, med tre skarpa kurvor, svagt nerför första hälften och sen svagt uppför, med tre meters höjdskillnad. Förutom sista fartökningen låg jag 2/3 delar i A1 och 1/3 i A2. Avslutade sen med en längre nerjogg själv. Löpningen kändes bättre än på länge och löpsteget börja finna sig till rätta igen, skoj!

  1. Oklar, då jag inte satte på klockan
  2. Tid: 3:07 – Tempo: 4:00 min/km – Snittpuls: 151 (78 %) – Maxpuls: 161 (83 %)
  3. Tid: 3:05 – Tempo: 3:55 min/km – Snittpuls: 154 (79 %) – Maxpuls: 162 (83 %)
  4. Tid: 3:06 – Tempo: 3:57 min/km – Snittpuls: 152 (78 %) – Maxpuls: 162 (83 %)
  5. Tid: 2:28 – Tempo: 3:07 min/km – Snittpuls: 170 (88 %) – Maxpuls: 179 (93 %)
Min träna kollega ser trött ut och det var han efter sista intervallen men han stretcha här och var inte så trött som han såg ut.

Min träna kollega ser trött ut och det var han efter sista intervallen men han stretcha här och var inte så trött som han såg ut.

Efter löpningen passade jag på att fortsätta njuta av det fina vädret. Klippte gräset, gav kärlek till bilen genom en tvätt. Fick träffa min systerdotter som är drygt sju veckor nu och växer som bara den. Drog sedan iväg senare på eftermiddagen till Fyledalen, där jag mötte upp Oskar för att cykla lite MTB. Ironiskt nog brukar jag cykla med Tobbe och springa med Oskar men ombytta roller idag. Turen gick i den fina miljön som finns i Fyledalen, vi försökte oss på att finna de flesta backarna som gick att cykla i och även någon som man tydligen inte kunde cykla i. Men men trevligt med sällskap, fick se ett sådär 100-tal dovhjortar och även en snok. Alla ormar jag sätt i Skåne har jag sätt just i Fyledalen. Turen blev lika långt som ett maraton och tiden nära världsrekordet i just maraton. Lite enklare och behagligare att cykla än att springa i det tempot. Dock plockades det 550 höjdmeter, fint det!

Efter cykelpasset, körde jag ett styrkepass på en timme. Lyfte lite frontvikter av traktorn, 45 kg per enhet. Nästan samma vikt hade jag på skivstången, som var redskapet jag använde sedan. Började med ben, 3×10 utfallssteg, 3×10 marklyft, 2x3x10 benböj på sidan, 3×10 rumänsk marklyft, 3×10 tåhävning. Sedan lite armar med följande: 3×10 rodd, 3×10 axelpress, 3×10 stående ryck. Blev trött och svettig som gjorde att jag tappade greppet ibland och fick lite ont i en nacke. Aja man ska väl alltid ont någonstans, knäet har i alla fall blivit bra!

Bilder:

Nytvättat bil, så sponsorerna syns, viktigt! Synd med alla flugor som skitar ner den lika snabbt som ett kolkraftverk släpper ut i atmosfären. Få tvätta den den invändigt en annan dag.

Nytvättat bil, så sponsorerna syns, viktigt! Synd med alla flugor som skitar ner den lika snabbt som ett kolkraftverk släpper ut i atmosfären. Få tvätta den den invändigt en annan dag.

Foto: Oskar Henriksson

Foto: Oskar Henriksson

Foto: Oskar Henriksson

Foto: Oskar Henriksson

Tummen upp idag! Foto: Oskar Henriksson

Tummen upp idag! Foto: Oskar Henriksson

Fick cykla i mina gamla löparskor idag då jag glömde cykelskorna i Lund, men det gick det med. Foto: Oskar Henriksson

Fick cykla i mina gamla löparskor idag då jag glömde cykelskorna i Lund, men det gick det med. Foto: Oskar Henriksson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *