Pryltest och träning

Fick en Alpina pjäxbag idag som jag ska förvara mina carbonpjäxor.

Fick en Alpina pjäxbag idag som jag ska förvara mina carbonpjäxor i.

Har testat lite prylar idag, eller snarare en pryl. Nämnligen den senaste Staffanstaven med en ny typ av rullskidholk på. Holken är diamantslipat om jag minns rätt och behövs därför inte slipas inför varje pass. Testade denna holken tillsammans med staven som var av en mjukare modell. Det gick inget vidare direkt, vet inte om det kalla vädret som ger hård asfalt var anledningen, för jag hade väldigt besvärligt svårt med stavfästet. Uppför var nästan helt omöjligt att få fäste med stavarna och man var tvungen att nästan ha helt vertikal vinkel på staven om man skulle få grepp. Fick på så sätt inget flyt i åkningen och dessutom fick jag ont i axlarna och vände tillbaka efter en stund och byte till mina styvare Elpex IRS. Den staven är annars snarlik Staffanstaven, båda stavarna är bra för att undvika skador och överbelastningskador om man åker mycket rullskidor. Stavspetsen däremot får utvecklas men idén är god.

Passet då, ju det var en ganska seg och småsliten kropp när jag skulle ut och staka på 3:orna. Åkte nästan bara på cykelvägar, men min pannlampa var tydligen inte laddad nog, utan strejakde någonstans mellan Lund och Dalby. Det blev minst sagt mörkt, men funkade ändå att åka vidare. Var belyst stora delar av rundan annars. Dock segt att åka i allt grus och på de våta vägarna. Tyckte inte riktigt jag satte staktekniken något vidare trots att vinden var minimal denna tisdagskväll. Jag kom 23,74 kilometer på passet plus 5,5 kilometer när jag åkte med Staffanstaven. Nästan 100 minuters stakning blev det med en snitthastighet på 17- respektive 15,2 km/h. Lugn fin A1 med bara 120 höjdmeter på dagens runda som gick från Lund – Dalby – S.Sandby – Lund.

På morgonen tog jag en tur till Fyledalen och sprang fem varv i Tegelbruksbacken. Träningsvärk i benen från söndagens lopp och en bra seg kropp gjorde att en timmes löpning denna morgon var fullt tillräckligt. Var riktigt skitväder precis som igår, så skönt att lunka runt i skogen. Såg inga vildsvin idag men åt vildsvinsskinka som pålägg till frukost och vildsvinsköttbullar till lunch, det smakade mycket bra. Efter två varv (2,2 km) började det kännas lite bättre och varven gick lite snabbare än de 12 minuterna som jag först förutspådde. Fick bli en extra runda kring gamla Tegelbruket så jag kom upp i min timmes löpning. Kom 11,16 kilometer på den timmen (5:22 min/km) och klättrade 322 höjdmeter.

Bild från lokaltidningen Ystad Allehanda. Tyvärr skrev dem inte om de lokala framgångarna som typ mig (1:a) och Oskar (3:) och inte heller 2:an i loppet som vad jag tror också var en lokal förmåga. Istället skriver dem om vinnarna i 7,6 km klassen från väst. Det hade inte hänt i DDR (att de skrev något positivt om Västtyskland) under Kalla kriget på 1980- talet. En serie som jag rekommendera starkt är Deutschland 83, riktigt bra faktiskt som handla om DDR och Västtyskland. Sen firskar man upp tyskkunskaperna som har legat i stiltje sen 9:e klass, börjar bli ett bra tag sen nu.

Bild från lokaltidningen Ystad Allehanda. Tyvärr skrev dem inte om de lokala framgångarna som typ mig (1:a) och Oskar (3:) och inte heller 2:an i loppet som vad jag tror också var en lokal förmåga. Tänk om jag och Oskar blir multisportsproffs och aldrig har tid eller kan tävla på hemmaplan i framtiden. Istället skriver dem om vinnarna i 7,6 km klassen från väst. Det hade inte hänt i DDR (att de skrev något positivt om Västtyskland) under Kalla kriget på 1980- talet. En serie som jag rekommendera starkt är Deutschland 83, riktigt bra faktiskt som handla om DDR och Västtyskland. Sen friskar man upp tyskkunskaperna som har legat i stiltje sen 9:e klass, börjar bli ett bra tag sen nu.

Staffanstaven

Staffanstaven

Den nya spetsen

Den nya spetsen

Få numera använda rem storlek S till mina babyhänder, manligt!

Få numera använda rem storlek S till mina babyhänder, manligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *