Premiär på rullskidbanan

En bild från förra året, då man både var stark, vältränad och snygg, nu är man otränad, fet och blek.

Då har även jag varit och snurrat runt på rullskidbanan. Blev precis som igår en timmes stakning och kom även idag ungefär lika långt som jag hann igår. Skillnaden idag var antalet höjdmeter och klart högre snittpuls, 282 höjdmeter idag och igår blev det 62 höjdmeter. Dagens snittpuls landade på 137 ( 71%), detta trots jag stod mer eller mindre still i varenda motlut.

Har inte gjort så mycket mer ansträngande idag mer än att handla lite, städat och lagat en massa mat, så nu klarar man sig bra den närmsta tiden. Har givetvis passat på att se en massa sport på TV, maraton och golf på eftermiddagen. Jag tycker det känns ganska meningslöst att man TV- sänder maratonloppet (Stockholm Maraton), när de ändå bara visa reklam när det väl hände något i loppet. Såg även golf på TV, alltid lika roligt.

Champions League finalen mellan Juventus och Real Madrid ser jag just nu på. Mitt första fotbollsminne jag kan komma på var när Roberto Carlos skruvade in den där frisparken i för- VM 1997 mot Frankrike, helt galet mål. Den franske målvakten Barthez kunde bara titta på när den for in i målet. Barthez var namnet vi gav åt en häst en gång tidigt 00-tal, just efter den franske stormålvakten. Hur som helst är det exakt 20 år sedan Carlos skruvade in den där frisparken. Jag var bara sex år gammal då men är tyvärr för ung för att komma ihåg VM 94 när Sverige tog brons. Trist man missade det idrottsögonblicket. Jag har inte en aning om vad jag gjorde när Sverige spelade matcherna där borta i USA, men en högst trolig förklaring var väl att jag sov då matcherna gick på natten svensk tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *