Fyra år sedan förra SM-femmilen i skejt, en vecka till nästa

Facebook påminde en att det var fyra år sedan jag och min klubbkamrat Adam Ekstedt åkte SM- femmilen i Kalix. Hittills enda gången jag åkt femmil skejt, om en vecka blir det igen i Gällivare.

Idag var planen att köra sista riktiga nyckelpass inför SM femmilen nästa helg. Hade varit minus på natten och några plus när jag gav mig ut, riktigt fina och snabba förhållanden. Dagens plan var att åka runt två timmar A2/tröskel, för att vänja kroppen för relativ jobbig intensitet länge för jag känner att det är det som krävs för mig om jag ska klara en SM femmil på ett bra sätt. Lika bra att testa när alla andra sätt inte lyckas så värst bra.

Själva intervallpasset startades kanon och dagen till ära så hade jag vallad med hög flour och höll den höga farten som jag önskade. Det hela gick enligt plan i nästan 15 minuter innan jag mötte pistmaskinerna som drog om spåren. Resultat blev att det givetvis gick långsammare men även svåråkt då skejtskidorna såg fast och även stavfäste var ganska dåligt. Pulsen sjönk allteftersom och blev så less att jag tog raka vägen till bilen åkte hem. Kändes som ett bra beslut då det inte gav ett skit att fortsätta.

Detta pass blev inte som man hoppades men det enda ändå, för resten av dagen så blev jag inkallad på jobb hos Intersport, sedan styrelsemöte (3:e bara den här veckan) och sen ytterligare ett möte efter det. Man fyller trots allt dagarna. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *