Fartlek på tävlingsrull

Det här är Mats. Bli som Mats.

Det här är Mats. Bli som Mats.

Höll i dagens klubbpass som skulle gå på tävlingshjul. Det var bara jag och Mats ”flickidolen” Risberg som åkte på tävlingshjul, han klassiskt och jag på skate. Jag valde en runda som har likheter med banan som vi ska åka på söndag har. Dagens runda utgick som vanligt från Vipeholm, på Hardebergaspåret sen vidare till Hardeberga, Dalby, Torna Hällestad och tillbaks via S. Sandby och Hardebergaspåret igen. Det var blåsigt i början av passet men mojnade på slutet. Temperaturen var för första gången på länge tvåsiffrigt men var kallt ändå, trots sol.

Vi körde fartlek, d.v.s. körde lite fartökningar här och där. Blev knappa 15 minuter i hög fart med varierad känsla. Precis som ifjor har jag problem med att ena foten/benet domna av. Det är ett problem som jag vet om men kan inte göra så mycket inför söndagens Landsjön Runt. Otäckt är det när man kör i hög fart. Annars tyckte jag fick in allt bättre känsla, framförallt på slutet. Passade även på att köra lite balansövningar och tyckte det gick fint att trycka på 5:an i lugnt men ändå snabbt tempo. Fast det är en annan sak på tävling och när benen är fulla med mjölksyra. Glömde sätta på klockan vid ett tillfällen men det blev ungefär 4 mil på knappa två timmars åkning.

Detta blev dagens enda pass, nämmde igår att jag skulle hoppa över förmiddagspasset idag, vilket jag gjorde. Tanken var annars att cykla. Men helt still var man inte, var ute och flyttade en nyfödd kalv. Den skulle förflyttas från ena sidan av stallet till andra. Tog den närmsta vägen över grindar och grejer, lite som Toughest skulle jag tro, fast med en kalv då förstås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *