Orienterat i Sjöbo

image

Har idag orienterat för första gången på nästan precis tio år, då gick jag på högstadiet och levererade. Idag, tio år senare stod jag med karta och kompass på ett klubbpass med Andrarums IF i Ora utanför Sjöbo. Vi körde något som kallas poängjakt, vilket innebär att man ska samla in så många poäng som möjligt de 40 minuterna vi var ute i skogen. Kom man först till någon kontroll fick man högsta poäng, vilket var 14 till antalet.

Jag var helt lost första tio minuterna, visste inte ens var jag startade ifrån. Tog t.o.m fel fotbollsplaner på kartan, de ligger flera hundrameter ifrån varandra. En riktigt nybörjare tabbe med andra ord. På tal om fotbollsplan så spelade jag en match mot Sjöbo när jag spelade i Svenstorp. Tror vi var omkring 13-14 år och vi var totalt utspelade under hela matchen. Kommer inte ihåg hur länge vi spelade på den tiden, 80 minuter kanske. Jag spelade på innemittfältet och slet som ett djur. Hade kondition redan på den tiden, trots jag var tonåring och lat. Minns att jag var totalt slut efter matchen, inte konstigt när vi blev utspelade. Vi vann förresten matchen med 1-0. Något år senare skaffade jag tjej i Sjöbo, det har inte hänt fler gånger efter det. Nio år sedan sist, eller vad Åsa Romson hade sagt, nio år av olyckor.

Nog med det och tillbaks till vilse i skogen. Började sedan skita i kompassen och sprang enbart efter kartan. Hade bra koll på väderstrecken ändå trots jag inte har sprungit i området förut. Jag har åkt längdskidor på vintern men aldrig sprungit i området, vilket är väldigt märkligt då jag passera där dagligen och att det finns kuperade slingor som jag gillar. Med den dåliga starten jag hade fanns det inte många poäng kvar att hämta. Tog ändå sånär flest, trots jag inte hann med alla kontroller.

Det var ändå kul och jag gillar att springa i skogen. Grymt kuperat området där vi sprang och även hög puls hade man. Hornen växte ut på mig så jag gav en hel del, vilket känns i mina stackars vader. Efter en trevlig fika efteråt sprang jag vidare till de två kontrollerna som jag inte hann med tidigare. Allt blir så mycket lättare när man tar det lugnt. Lufsade runt  som en skogsmulle i cirka en timme denna kväll.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *