Det bästa med sprint är att det aldrig vara länge

Idag var det dags för sprinten med ett groteskt grymt startfält och smygkikade på de allra bästa och kan inte begripa hur de kan åka så fort. Själv så hade jag fått hjälp med vallning som Swix återigen hjälpte mig med, evig tacksam för detta. Dock var dagens skidor inte de bästa, bra glid men sämre fäste. Dagens fäste var ett tunt lager klister, täckt med vad jag tror var VR30. Märkte tidigt att fästet försvann snabbt under uppvärmningen och valde lite dumt i efterhand men valde ändå att inte få hjälp med fästet, utan gick ner till starten och chansade att det skulle funka. Med facit i hand ett dåligt beslut.

Jag startade bland de sista och var sämst rankat av de som hade FIS- ranking. Precis som 15 km loppet kom inte den framförvarande till start, så hade egentligen ingen som jag kunde jaga. Stakade på bra till första backen innan jag kom till första och längsta backen, där jag märker att fästet inte biter ett dugg. Tappade den mesta av tiden där och blev om sprungen av han som startade 15 sekunder bakom mig. Var lite mer aggressiv utför än tidigare men hade samma problem att få fäste i nästa backe men kunde i alla fall saxa ganska hyfsad innan det gick ner igen och ner mot hästskon och sista korta backen. Killen som startade 30 sekunder bakom mig kom ifatt och jag kunde spurta mot honom och förlorade knappt trots han hade åkt in så pass mycket. En minut efter Pål Golberg men slog en dansk i alla fall och slapp jumboplatsen. Å andra sidan hade jag inte samma förutsättningar som de bästa då över 200 herrar deltog och nästan 100 damer. I herrfinalen gick det loppet nära en halv minut långsammare än bästa tid i prologen. Inte alls nöjd men nyttigt att åka sådana lopp som man på förhand inte är bra på.

Sprint resultat men

Träffade innan start Linus, Skånes just nu bästa skidåkare, dock har han emigrerat till Falun så jag vet inte om han få kallas skåning längre. 🙂 Träffade Axel idag igen innan start, han startade 1:15 bakom mig. Möter de båda imorgon dagens lopp över 10 km fristil som går i Borlänge. Testade morgondagens bana och den är klart mycket lättare än VM-banorna. Hade kommit 2 dm nysnö och man fick pulsa sig fram på skateskidorna. Hade nästan bättre fäste på skateskidorna än de klassiska skidorna under sprinten idag. Besvärligt att ta sig fram men fick röra på mig lite. Svårast var nog ta sig till och från skidstadion, då vägarna inte var plogade än. Hoppas på bra resultat imorgon trots seg kropp nu.

En tanke kring ”Det bästa med sprint är att det aldrig vara länge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *