Tour de Ski

Igår avslutades Tour de Ski dä åkarna avslutade med den mäktiga alptoppen alp-Clemis. För min del avslutade jag också mitt eget Tour de Ski, 4 lopp på 6 dagar. Sista loppet för veckan var också det bästa, troligtvis det bästa skidlopp som jag har kört, dock hittade massor av detaljer som jag kan bli bättre på. Körde Bergeboloppet, ett 8,9 km långt lopp i fristil. Blev 8:a och 2:17 efter Patrik Karlsson som håller en väldig hög klass i Sverige på just fristilåkning.

Laddade upp med Ski classic innan loppet.

Laddade upp med Ski classic innan loppet.

Kul var det också att vi var 4 skåningar på plats, Fia, Adam och Linus, dock lever dem just nu i exil från Skåne, så det var bara jag som ÄR från Skåne just nu.:) Tror detta lopp för kallas som inofficiella Skåne- DM. Jag startade tidigt i det tuffa startfältet. Dock föll en del duktiga åkare bort då de fick åka skiathlonen i Falun istället, loppet som jag hade velat åka men hade för dålig ranking för att åka. Efter all nysnö var det trögåkt att åka, men passar mig ganska fint då man har bra ”fäste” i varje skär.

Själva loppet startade jag som vanligt lugnt men försökte trycka på men kroppen var seg nu efter all tävlandet på senaste tiden. Blev omåkt av 4:an i loppet redan efter ett av fyra varv. Kunde inte komma in i suget och tappade därför honom. Men enligt min kalkyl, så skulle jag nog hamna mellan Stefan Ekman och Patrik Karlsson ut på andra varvet. Och mycket riktigt så blev fallet, tyvärr hade jag bara några sekunder ner till Patrik Karlsson som snabbt körde förbi nerför och fick aldrig chansen att bita mig i bakom honom. Efter tävlingen så var det stor skillnad på hans och mitt glid, men hade annars ganska jämbördigt med andra åkare. Han ( Måns Sunesson) som hade åkte ikapp mig med 30 sekunder tog rygg bakom Patrik men tappade sedan och jag kom sånär ikapp på 3:e varvet innan jag på sista varvet återigen tappade en del och var närmare 20 sekunder bakom honom i mål.

Trots allt nöjd med loppet utan att ha super ben eller skidor. Banan var egentligen ganska lätt med mycket på 3:ans växel och lite på 2:an som passar mig bra. Dock en del på 5:an vilket inte alls passar mig när man har fullt med mjölksyra. Skönt kvitto som man nu kan bygga vidare på.

Resultat_Bergeboloppet_2015

Innan det började snöa på lördagen.

Innan det började snöa på lördagen.

Lite snö kom det, bild på söndag morgon.

Lite snö kom det, bild på söndag morgon.

 

3 tankar kring ”Tour de Ski

 1. Pingback: Omnämnd på Johannes Anderssons Blogg | Måns Sunesson

  1. Johannes Inläggsförfattare

   Hej Måns!

   Skoj att läsa…….man blir ofta omnämnd om man åker om mig under loppen 😉 Vi ses säkert till någon tävling senare i vintern!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *