Bra tid uppför Hällberget

Fin utsikt (och väder) bjöds det efter mjölksyrefesten.

Blev ett bra stabilt race uppför Hällberget idag. Tiden 15:39 minuter sägs vara en av de bättre tiderna som gjorts och då har det ändå sprungits en del av bygdens idrottare. Då kanske ni tänker att det finns väl inte så många där men jag kan säga av Skånes cirka 1,5 miljoner invånare hade nog ingen av dem lyckas springa snabbare än mig. Så är det, utan att vara alltför självgod och arrogant. Kanske hästen All in hade klarat det, bra häst som både kan hoppas och springa bra.

För att ta mig upp till Hällberget så tog jag Forden och hämtade upp Mattias Bångman på vägen ditt. Väl på plats sprang vi upp och ner från berget innan vi drog igång racet. Banan var fin och varierad men ganska tekniskt krävande, inte helt lätt alltså. Vi höll ihop en del i början innan jag sakta drog ifrån. Hade som vanligt lite låg puls i början, men kände mig ganska pigg ändå. Skulle kanske kört lite stegringar/fartökningar för att få igång hjärtat lite mer. Hur som helst lyckades jag disponera krafter väl hela vägen upp. Tog emot ordentligt i någon brantare del på slutet men kunde ändå pressa mig väl in mor mål. Riktigt fin stigning att ta sig upp på, cirka 10 % lutning var det i snitt.

Data från racet:

  • Tid: 15:39 min
  • Distans: 2,93 km
  • Snittpuls: 175 (90 %)
  • Maxpuls: 185 (95 %)
  • Höjdmeter: 284 m
  • Fallmeter: 0 m

Inte jättehög snittpuls men det handlar också om att hushålla krafterna för att orka med den krävande sista kilometern. Tyckte jag lyckades väl med det, kunde kanske sprungit några sekunder snabbare om det var själva tävlingen som går av stapeln i maj månad. 284 fina höjdmeter vilket är klart mer än vad man kan bestiga än i Skåne i ett svep. Blev positivt överraskad att denna stigning och kommer förhoppningsvis springa loppet d.v.s. Hällrace nästa år. Skulle ha sprungit loppet i år men blev sjuk i Rosfeber så fick kasta in handduken. Förra året flyttade jag upp till Jämtland så jag missade därför loppet p.g.a. det. Årets lopp vanns av Petter Engdahl och min tid idag var 55 sekunder efter hans tid då. Han vann även Peak Perfomance Vertikal K för en månad sen och då var jag cirka 3,5 minuter efter då jag själv sprang i 45 minuter den gången. Så tror dagens prestation var bra. Vägde in på 70,8 kilo på morgonen idag, fem, sex kilo lättare är man ju med i matchen.

Efter vi hade sprungit ner så åkte vi och käkade innan vi åkte vidare och plockade lite bär. Jag har nu fått tag på mina efterlängtande blåbär. Dom fanns (finns fortfarande) i Offerdalsbygden. Jag hade utan tvekan kunnat bo här ute på landsbygden, gärna på en egen liten gård med närheten till lugnet och fjällen.

Bångman pustar ut efter racet.

Brant backe (syns inte i bild), här gäller det att inte lägga ballorna nerför.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *