Annons: Spel är en sport enligt vissa

 

För vissa så är spel en vana, eller ovana, som man kan tillåta sig då det blir tid över för lite nöje, för andra så är spel samma sak som sport. Okej, kanske inte varje form av spel. Nog för att adrenalinet kan börja rusa då man spelar euromillions online och inser att man har flera rätt och närmar sig miljonerna, men det här kan ju knappast jämföras med att ge sig ut och springa en halvtimme. Men det finns faktiskt spel som kombinerar nytta med nöje och som skulle kunna ses som en form av sport.

Datorspel som kan ses som sport

Det finns datorspel som handlar om sport och som på sätt och vis kräver ett större engagemang från den som spelar. Men de som talar om att datorspel kan likställas med sport talar inte alltid om det att man kan träna framför en skärm utan ofta om andra aspekter som till exempel att man får sociala fördelar då man spelar nätspel precis som man får då man tränar tillsammans med andra.

Det blir allt vanligare med turneringar där man ska lyckas bäst med olika spel. Man sitter förstås stilla då man tävlar men samtidigt så krävs det stor koncentration och spänningsmomentet liknar det som man kan ha om man tävlar i en sport som skidåkning, fotboll eller tennis. Många gånger så knyter man nya kontakter, och är det ett bra spelevenemang så peppar man varandra genom tävlingen. Det här är sådant som är viktigt för vårt psyke och som är en av anledningarna till att det är så bra med sport från tidig ålder.

Sett ur denna synvinkel så kan man alltså se datorspel som en slags sport som inte är så dum att syssla med och som alls inte måste ses som en aktivitet som bara får utövas då man inte har något viktigare för sig.

Man kan bränna fett med spel

Det går också att träna med spel fast på ett mycket underhållande sätt. När man bränner fett med tv-spelsträning så går det ofta ut på att man gör något som kräver att man rör på sig. Spel där man ska sjunga karaoke kräver att man engagerar sig och kanske också att man dansar. Sedan så finns det utstuderade dansspel där man ska röra sig i likhet med ett aerobicspass fast det blir mycket roligare när man gör detta i spelform.

Det finns ju rena sportspel som går ut på att man rör sig med konsolen och slår mot den fiktiva bollen eller på annat sätt deltar i spelets värld. Den här typen av spel är onekligen sport och de kan vara en otroligt bra lösning för föräldrar som inser att barnen har blivit soffpotatisar framför videospelsskärmen.

Detta inlägg är sponsrad av Vinnstort.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *