10×1 min intervaller + gym

Har tränat två kortare pass idag. Det första passet blev kortare p.g.a. morgontrafiken i dimman, men väl upp på Romeleåsen så sken solen med en sex grader på termometern och klarblå himmel med rimfrost på träden. Blev inte den timmen som jag hoppades på men väl 45 minuter och jag hann med att få till mina 10×1 minuters intervaller. Hade en minuts lugn åkvila mellan intervallerna, men inför de sista gick det inte fort mellan intervallerna, ville komma ner i puls också inför varje intervall. Känslan var bra, kom upp i puls på ett bra sätt som jag ville under intervallerna. Elva kilometer och 200 höjdmeter blev det, inte dåligt i skånska mått. Imorgon körs det Skåne DM på den här banan, utan mitt deltagande tyvärr. Glömde bort att plåta en bild från dagens vackra väder, men säger väl som Tiffany Persson att det finns på vykort.

Siffror från passet:

  • Tid: 45:25 min
  • Distans: 11,1 km
  • Snitthastighet: 14,7 km/h
  • Maxhastighet: 21,4 km/h
  • Snittpuls: 149 (77 %)
  • Maxpuls: 177 (91 %)
  • Skidor: Skintec

Kvällspasset blev ett bra men också det kort pass. Actic Delhpinen stängde även den delen av gymmet som är öppet dygnet runt annars p.g.a. att den dörren in till den delen av gymmet var sönder. Var trist och förargligt, ville få till alla övningarna som planerat. Ännu mer trist för de som precis kom och skulle träna när gymmet stängdes, men hade det funnits konstsnöspår hade man kunnat tränat längdskidor istället. Gustaf var tydligen trött och kom inte men Maria dök upp. Vem är inte trött en fredagskväll efter jobbet? Vi började med Auklandstyrka, som innebär att man kör en magövning i mitt fall 55 sekunder, sen vila fem ynka sekunder och sen på det igen gånger fyra. Blev totalt 15 minuter. Sedan hann vi bara med detta:

Bänkpress, 1×6 60 kg, 1×4 65 kg, 1×2 70 kg, 1×1 72,5 kg, 1×1 75 kg

Knäböj, 1×6 70 kg, 2×2 80 kg, 1×1 85 kg

Triceps med hantel (drag uppåt), 3×10 12,5 + 12,5 kg

Satte pers på både bänkpress och knäböj. Kunde precis lyfta 60 kg i början av september, bra ökning rent procentuellt. Hoppas dock kunna klara upp mot 85-90 kilo någon vacker dag. Knäböj klarade jag också det mesta som jag gjort förut, dock behöver jag förbättra tekniken för att klara lyfta mer på ett korrekt sätt.

Utslängd och bitter men glad över de personliga rekorden man han göra i alla fall. Foto: Maria Navasa

Utslängd och bitter men glad över de personliga rekorden man hann göra i alla fall. Foto: Maria Navasa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *