10-9-8-7-haveri på helvetesmaskinen

+watt i flaskorna! 

Jaha, nu stod den där jäveln där och hånlog mot denna eftermiddag- SkiErg:en kallas den. Hade som mål att köra 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 minuter men endast en minuts vila mellan intervallerna. Ett klassiskt och vidrig pass, 55 minuter effektiv tid om man nu genomför det men jag fick ihop 55 minuter ren totaltid då jag kastade in handduken då jag inte kände att kroppen klarade mer. Jag fick kramp i både vader och armar och hade kanske inte energi nog att genomföra passet som önskat, trots två flaskor med sportdryck. Jag startade med att klara sub: 1:55 min/500m tempo och skulle sen klara sub:1:54, sen 1:53 o.s.v. Jag klarade målet förvisso men hade inte klarat det om jag fortsatte alla tänkta intervaller. Det kan jag lova. Hade kanske fungerat om jag körde sub 1:55 min/500m från start men det är något man aldrig få reda på. Kanske få bli den målsättningen nästa gång. Fick ändå några hårda minuter i röd zon, 183 (94%) i maxpuls skvallrar om det. Här kan man läsa när jag klarade det som jag inte klarade idag. 

Jag var faktiskt ute på ett pass på förmiddagen med Lova och snurrade runt i en dryg timme. Det tog ungefär lika lång tid att ta sig från bilen till spåren och vice versa som att åka skidor idag. Inte direkt enkelt eller tillgängligt nu när det är VC i skidskytte. Få hoppas på mer natursnö, är ju annars kallt och förhållandena är riktigt fina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *