Vinterns första skejtintervaller


Om en vecka tänkte jag tävla i tio kilometer skejt och då är det bra att åka skejt, än mer att försöka åka fort på skejt. Hade ingen direkt plan hur jag skulle åka fort men träffade Mattias Bångman på parkeringen som ledde till att jag hängde med Offerdalsgänget och deras upplägg. Efter 15 minuter uppvärmning så körde vi fyra strides eller impulser på mellan 10-15 sekunder kanske. Fin mjukstart i mina långsamma muskelfiber. 

Sedan väntade det tre minuter tröskel, först uppför och sen samma väg tillbaka. Hade rygg på Anders Södergren, en bra rygg för att lära sig åka bra skidor och som idag bra skejt. Ha en del att lära men kändes stabilt och kunde hänga med både uppför och nerför i tröskelintensitet. 

Sen var det dags för några block med 45/45 sekunder ish, uppför fart och vila utför. Rätt tidigt så försvann både Södergren men också Karel Novak men vi var fortsatt fem som körde vidare. Själv körde jag två block, dvs 5×45/45 i två omgångar med tre minuter vila emellan blocken. Platsen där vi åkte var stadion upp till strax innan Omega. Kändes bra på platten men fick inte riktigt till åkningen uppför, inget bra flyt och fick släppa några meter på Markus Johansson som jag försökte hänga med. De övriga stakade. 

Hursomhelst ett bra pass och vilken rivstart det blev med korta intensiva intervaller och hade lätt att driva puls och orkade bra rakt igenom. Ha en del att önska men gäller bara att bygga vidare så kan det bli skoj att åka skejtävlingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *