Vallatips!

Imorgon är det dags för Stråkenloppet och all vallning är gjord. Blir med stor säkerhet ovallade skidor imorgon. Med tanke på att Stråkenloppets vallatips låter som mer eller mindre verka vara omöjligt att valla tills morgonens tävling. Så här skrev dem på deras hemsida:

”Nysnö på 60% av banan. Resten av banan blandad med konstsnö. Ca. 1-3 kallt. 2 kortare slakmotor per varv. (ca. 75 m. långa med en höjdskillnad på 15 m.) samt 1 lång slakmota (ca. 800 m. med ca. 35 m. höjdskillnad)

Eliten kan vallning. Ni löser detta utifrån ovan villkor. Alla vi andra Glid: Glider för +1 till -5. Fäste: Blå valla ca. 3-7 grader kallt i botten. Värm gärna in. Ovanpå på detta lägger du en valla -1 till ca. -3 i tillräckligt många lager tills du får fäste.”

Ironiskt vallatips……..få väl kalla mig eliten och då ska det ju inte vara några problem. 😉

Hög klass på banprofilen.........vet var lägsta punkten finns i alla fall :)

Hög klass på banprofilen………vet var lägsta punkten finns i alla fall 🙂

Vallade ett par med fäste med, men blir troligtvis blanka skidor. Pulvret jag använde var Swix FC8X (Ski&Run vallatips som jag såg efter jag vallat, så det borde funka bra) och 1 mm rill, så det ska nog funka bra imorgon. Vallade även klart mina skidor till nästa veckans SM, blev några par och några timmar för den delen med i vallaboden. Morgondagens Stråkenlopp saknar en hel del duktiga elitåkaren från södra Sverige, då en del är nere i Italien och åker Marcialonga. Favoriterna imorgon blir nog Erik Wickström och P-O Svahn, 2:an och 3:an ifjor. Andra duktiga som är med imorgon är bl.a. hemmaåkaren Erik Nero, Daniel Abrahamsson och Martin Gotting. Hoppas jag ska kunna vara med och konkurrera med dem imorgon.

Åkte lite rullskidor efter jobbet och efter vallningen var gjort. Hade börjat snöat så det var tungt att åka och fick hålla mig till stakning. Lugnt pass med en ganska bra känsla i kroppen.

I början av dagens rullskidpass.

I början av dagens rullskidpass.

Rullskidorna i slutet av rullskidpasset.........vita elpex.

Rullskidorna i slutet av rullskidpasset………vita elpex.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *