Tröskel halvmaran med dålig känsla

Sprang bl.a. idag hela Blodomloppets bana där jag slutade 6:a i slutet av augusti. Foto: Mikael Hedström

Knappt två veckor kvar till Lidingöloppet som jag tänkt att springa trots jag inte riktigt har tränat så långa pass som jag egentligen behöver för att klara sub två timmar. Detta märktes idag då jag sprang en halvmara med blytunga ben, men det kanske var en väckaklocka för benen att de ska inse att de ska klara springa mer än en mil eller enbart uppför. 

Efter en kort uppvärmningen så började jag dagens halvmaraton utanför restaurangen/nattklubben Marite och kändes som jag hade tagit några järn där då man mest vinglade fram de första kilometerna innan det kändes en aning bättre. Jag sprang till Lugnvik, vände där och fortsatte över bron till Frösön där jag sprang Blodomloppets bana fast andra hållet innan jag återigen sprang till Lugnvik och gick i mål utanför Max. Detta resulterande i lite mer uppförslöpning än nedförslöpning, 111 höjdmeter och 21,1 kilometer på mestadels asfalt men blandad i tuffare terräng i form av stig med rötter och annat elände i vägen. 

Ska vara ärlig att säga att jag var ganska less att springa idag, kom lätt upp i puls men sprang klart långsammare än vad jag hade tänkt och hade svårt att springa bra på slutet då vaderna värkte och kände mig allmänt ospänstig under hela tiden jag sprang. Hade hoppas på att jag kunde springa runt 3:50 km/h men klarade mig precis springa under 4 min/km fart, var inte längesen jag sprang en mil på 36 minuter i samma intensitet som idag, visserligen på bana men ändå.

Siffror från halvmaran

  • Tid: 1:24:04 h
  • Distans: 21,1 km
  • Snittpuls: 167 (87 %)
  • Höjdmeter: 111 m

En klen tröst är väl att jag aldrig sprungit så snabbt på halvmaran och att jag inte fick ont under eller efteråt. Kan också säga att massagen jag fick senare på dagen var välbehövlig. Har också haft svårt sen efter valet få aptit och har svårt att få i mig mat trots jag har börjat träna på ganska bra den senaste tiden, hoppas det släpper snart så det känns lite mer stabilt och bra igen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *