Testat stakskida

Dagens testskida!

Första mars och ny månad. Förutom att det var sista februari igår var det även semmeldagen. Vi skåningar kallar en semla för fastlagsbulle, bara så ni vet. Åt förresten ingen sådan bakelse igår, men åt tre dagen innan. Nog om det.

Har stakat lite tidigt denna morgon. Passade på att testa en stakskida, nämligen Madhus Propulsion stakskida, som kan köpas till ett riktigt bra pris hos Huselius Skidsport. Skillnaden mellan (av mina skidor) att staka på skejt och dessa stakskidor tyckte jag är mest tydlig när man stakar på platten. Spannet ser olika ut och på skejtskidor brukar det vara en tryckpunkt längre fram på skidan som kan bromsa upp något. Stakskidorna jag åkte på flöt på och gled ut på ett bättre sätt tyckte jag.

Jag testade inte bara en stakskida utan hade ett syfte med morgonpasset. Detta syfte var att köra stakningsintervaller och för första gången i vinter så valde jag att köra längre drag än mina superkorta intervaller jag hittills har gjort i vinter. Började med att köra ett längre drag på åtta minuter på 3:an. Sedan åkte jag ner till stadion och körde följande stege: 6-5-4-3-2-1 minuters intervaller med två minuter vila emellan varje intervall. Hade väldig låg puls på de två första intervallerna innan man skrämde upp den okej på de fyra sista. Under åtta minuters draget la jag in tre korta impulser på cirka tio sekunder. Jag avslutade passet med att köra tre längre impulser på mellan 20-30 sekunder. Tanken var två men det blev en tredje då jag såg en tjej framför mig. Det kanske är framgångsreceptet för mig att ha ständigt en tjej framför mig i spåret att jaga. Vem vet.

Nedan, dagens siffror från intervallpasset. Till mitt försvar så gick samtliga intervaller mer uppför än nerför som snitthastigheten kan indikera. Föret var inte jättesnabbt det heller.

  1. 2,50 km-  18,7 km/h snitthastighet – 49 (77 %) snittpuls – 38 höjdmeter
  2. 1,80 km – 18,0 km/h snitthastighet – 151 (78 %) snittpuls – 15 höjdmeter
  3. 1,19 km – 14,2 km/h snitthastighet – 154 (79 %) snittpuls – 30 höjdmeter
  4. 1,09 km – 15,6 km/h snitthastighet – 165 (86 %) snittpuls – 34 höjdmeter
  5. 0,84 km – 16,9 km/h snitthastighet – 162 (83 %) snittpuls – 30 höjdmeter
  6. 0,43 km – 13,0 km/h snitthastighet – 160 (82 %) snittpuls – 26 höjdmeter
  7. 0,35 km – 17,1 km/h snitthastighet – 157 (81 %) snittpuls – 12 höjdmeter

Efter intervallpasset rullade jag ner till sjukhuset där jag hade läkartid idag. Betala 300 spänn med att prata med en läkare i fem minuter och som sa att jag fick göra som jag ville. Räkningen från de två nätterna med mat på samma sjukhus jag var hos förra hösten var lägre än idag, galet egentligen. Hur som helst fick jag bra valuta av tid och samtal, då jag nyss nämnde fick göra lite som jag ville framöver. Eftersom jag är elitförsäkrad så kan jag inom snar framtid kunna göra en ny operation. Dessvärre är väl chanserna relativt små men med min bakgrund så kan jag få några chanser till på mig. Jag kommer även dra ner medicineringen framöver, få se vad som händer.

På eftermiddagen så blev det ytterligare ett pass idag. Lite skejt blev det i 90 minuter både med och utan stavar. Imorgon är det vilodag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *