Test av morgondagens SM- bana

Här har SM gått förr. Åkte här själv 2016. 

Då har jag varit och teståkt morgondagens bana, ska bli sex 8,3 kilometers varv imorgon, idag blev det två i väldigt lugnt tempo. Det var nollgradigt och snöfall när jag anlände till och trots jag hade HF under skidorna så var det som åka i lim. Det är en riktigt tuff bana med klassisk karaktär, långa, böljande och knixiga uppförsbackar men även utför här och var. Tjejerna startar först imorgon så kan bli ganska uppkört till vi ska åka samt ganska varmt. Hade önskat det gick fortare idag än vad det gjorde, gick inte riktigt satsa i hög fart utför som jag hade velat. Gick som sagt trögt och det tog nästan 1:20 timmar att hinna runt två varv, hade en snittpuls på 135 (70 %) men försökte ändå åka sakta. Formen försvinner ju inte efter en vecka så pulsen kan väl vara lite hög, däremot så kände jag mig pigg och fräsch. 

Imorgon startat jag 12:13:30 och man kan följa mig lättast via FIS men även se sändning från ÖP. Ska bli roligt att köra imorgon och har tränat så bra jag kan och formen är ju bra. 50 kilometer skejt på tuff bana passa mig bra men tycker den är lite för tekniskt för mig. Hade gärna haft backar som var ihållande men lär bli trött ändå. Sjuk man är som utsätter sig för detta mandomsprov och tror jag talar för de flesta 86 killarna som ska ut och plåga sig.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *