Studie: utförslöpning på band


DCIM\104GOPRO\G1035467.JPG

Började denna dagen med att vara på vintersportscentrum i Östersund och göra lite tester att springa utför på bandet. Är med i en studie och glad att dels få vara med men också att det finns ett sådant bra ställe för idrottare samt forskare som vintersportscentrum.

Det här var andra testet i studien och idag var det lite behagligare, hade 2,99 i laktat som mest så ni som förstår vet då att det inte var så värst hårt. Typ tröskelintensitet. Allt började med att sätta elektroner på mig för analysera rörelsemönstren, tror det var runt 30 över hela kroppen. Därför blev det barüber. Innan dess så vägde jag in precis strax under 70 kg. Den där vågen har tidigare visat mer än vad jag trott men inte idag. Helt orelevant till dagens test dock.

Efter tio minuters uppvärmning i varierade negativ lutning så var det dags för själva testet. 6×5 minuter med en minuts vila. Mer exakt såhär:

  1. 16 km/h @ 5 % lutning
  2. 16 km/h @ 10 % lutning
  3. 12 km/h @ 0 % lutning
  4. 16 km/h @ 0 % lutning
  5. 12 km/h @ 5 % lutning
  6. 12 km/h @ 10 % lutning

Efter betat av detta så gjorde mina ben ont, inget bekvämt att springa utför på löpband, dessutom i fem minuter i sträcka. 5 % går väl okej men 10 % är döden, åtminstone för mina ben. Se vad det blir av denna studie men kul att testa på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *