STC Virtual Run- 5 km på 17:30 minuter

Strax efter denna passagen så gick det ut en lokal tsunamivarning i Lillsjön. Cirka en minut kvar att springa hade jag med.

Det enda jobbiga jag hade tänkt att göra idag var att springa fem kilometer så fort jag kunde. Det lyckades jag med men tiden var inte alls vad jag hade hoppas på. 17:30 minuter blev det på knappt två varv runt Lillsjön. Detta var också ett tillfälle att registrera sin tid på STC Virtual Run. Jag har visserligen sprungit färre intervaller i högre fart på hårdare underlag det här året men har varit ambitiös när det kommer till löpskolning och spänst. Cirka 2-3 gånger i veckan har jag faktiskt kört löpskolning och spänst men det ha inte verkat funkat så värst bra eller så hade jag en extrem dålig dag. Har ju visat både på tävlingssammanhang och på vissa träningspass att formen har varit, och är god.

Upplägget var att springa tre kilometer i lugnt tempo, men tyckte pulsen var en aning hög ändå och att benen kändes tunga trots dem inte alls kändes slitna egentligen. Har haft bra många gånger värre känsla inför lopp. Sedan drog jag igång direkt, något låg puls till och början med då jag inte hade kört något hårt alls under uppvärmningen så var det inte speciellt konstigt. Första kilometern var svagt utför på asfalt, hade en förhoppning på en start strax under 3:20 minuter, det blev 3:25 minuter. Ridå. Kämpade mig vidare och lyckades egentligen hålla jämt tempo även om kilometertiderna var olika. Hälften är asfalt och hälften är grusväg, nio höjdmeter per varv så 18 höjdmeter totalt. Tycker dock inte det skulle påverka alltför många sekunder om man jämför på bana. Hade jag sprungit om det hade jag haft samma upplägg som idag, hade rätt utgångsfart och kunde hålla samma tempo rakt igenom men hade inte mer att ge än så idag. Siffror enligt klockan:

  • Tid: 17:30 minuter
  • Distans: 5,01 kilometer
  • Snittempo: 3:29 min/km
  • Snittpuls: 174 (90 %) 
  • Maxpuls: 185 (96 %)
  • Höjdmeter: 18 m

Tidigare har jag sprungit på 16:59 minuter på bana, och Lundaloppet 2016 på 17:05 minuter. Idag klart långsammare än så och långsammaste sen jag sprang på 18:50 minuter på högstadiet. Har visserligen sprungit en del träningspass omkring 18 minuter senaste åren. Jag hade dock ingen större förhoppning att kunna springa ner mitt mitt PB men omkring 17:10-15 minuter borde jag fixa. De två få banpassen jag sprungit i år har faktiskt varit helt okej, inte det bästa men långt ifrån de sämsta. Kan ha sprungit för många tröskelpass löpning i år än tidigare. Har också de senaste dagarna fått mer smärta i skuldrorna och nacken, som gjort mig mer stel i höftböjarna. Blir mycket massagepistol så hoppas jag det släpper så småningom. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *