Stakning, gym och Salomon Prolink

Jaha, då var det nytt år, detta innebär nya möjligheter och misslyckande. Började detta tränings- år med att smälla av (skratt) 28 kilometer på Elpex 3:or, tre grader och våta vägar. Men det blåste inte och jag blev inte överkörd av någon rattfull bilist, så vad mer kan man begära. Känslan var inget vidare i början och efter kört fem impulser på mellan 15-20 sekunder så fick jag ont i höger armbåge så jag körde inte fler impulser. Däremot kändes åkningen klart bättre sista hälften av passet. Var ute i 1:35 timmar, snittfart på 17,6 km/h och 130 höjdmeter. Dagens runda var Övraby – Toarp – Kverrestad – Ö. Ingelstad – Hannas – Bollerup – Övraby.

Stack sen på eftermiddagen till Lund och vallade mina skidor inför helgens drabbning i Falun, Axa Ski Marathon. Sen blev det att titta på första etappen av årets Tour de Ski, blir kul att följa touren i år. Efter det knallade jag till gymmet för att se om man såg några nya skräckslagna personer som har råkat lova ett nyårslöfte om att börja träna 2016. De brukar försvinna i februari månad. Jag försvann inte men började med att köra 20 minuter Auklandstyrka (55/5), den bästa känslan på länge. Sedan körde jag dessa övningarna:

  • Axelpress, 3×10 32,5 kg
  • Bänkpress, 3×10 50 kg

Som avslutning körde jag ett chins- medley 2-3-4-5-6-5-4-3-2.

Är lite sen med nyheten att Amer Sport (Salomon och Atomic) har lanserat en ny typ av bindning. Den heter Prolink och den passar även pjäxor som har NNN-systemet. En ny spännande nyhet, går läsa mer om den här och köpas här.

Prolink, årets snackis i skidbranschen möjligen?

Prolink, årets snackis i skidbranschen möjligen?

Som avslutningsvis visar jag min träning år 2015 (från Funbeat) i cirkeldiagram och stapeldiagram. Hoppas på att kunna dubblera min löpning detta året, annars är jag nöjd med fördelningen av min träning. Lite mindre mängd än ifjor men fler hårdare pass.

Månadsfördelningen

Månadsfördelningen i timmar, mest träning blev det visst i augusti.

Fördelningen av de olika sporterna, inte visste jag att jag hade spelat basket rullskidbasket).

Fördelningen av de olika sporterna, inte visste jag att jag hade spelat basket rullskidbasket).

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *