Stakintervaller 3×10 min


Lika som bär. Granrisbacken, den är mycket brantare än vad som syns på bild.

Det blev minsann stakintervaller idag, ovanligt såhär års i slutet av april. Är det bra förhållanden och att Viktor bjuder in så är det bara att hänga på. Viktor ska köra Visma Ski Classic Challenge Båstad-Mölle om sex veckor så lika bra att träna på innan man tar fram rullskidor. Jag kommer dock inte åka det loppet men övriga skåningar får nog träna på om de ska kunna rå på Viktor.

Dagens upplägg var 3×10 minuter ish trösklar, endast stakning på fina spår. Där det var skugga gick det snabbt, inte lika snabbt där det var sol. Viktor drog första och jag de andra två, var ganska stor skillnad att lika först och dra än att ligga bakom. Siffror från dagens tre trösklar:

  • 10:37 min – 3,73 km – 21,1 km/h snittfart – 153 (79%) – snittpuls – 61 höjdmeter – 47 fallmeter
  • 9:45 min – 3:15 km – 19,4 km/h snittfart – 160 (83%) snittpuls – 69 höjdmeter – 38 fallmeter
  • 9:49 min – 3:36 km – 20,5 km/h snittfart – 165 (86%) snittpuls – 80 höjdmeter – 60 fallmeter

Som man ser gick alla tre intervallerna mer uppför än nerför. Det var dagens träningsdos, blev även en barnvagnspromenad. Har över 3000 sidor handlingar att läsa fram till nästa vecka så har och göra.

Annars var det sjukaste idag att en motionär stannade oss och ville fota en bild som han skulle skicka till en kompis som bodde i Ystad. Stort, speciellt då en nybliven dubbel världsmästarinna åkte runt samtidigt som vi åkte. Nästan som man får storhetsvansinne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *