St: Olavsloppet sträcka Glösa-Valne

Fick eran att springa den tuffa sträckan mellan Glösa och Valne, en del uppför så det passade mig fint. Fick också eran att springa en sträcka som gick genom Offerdalsbygden då jag sprang för Offerdals SK JÄMT RENT, fick bra stöd längs vägen minst sagt. St:Olavsloppet går över fyra dagar mellan Trondheim och Östersund, idag var sista dagen och det var drygt 100 lag från Sverige och Norge som deltog. I skrivande stund tror jag vi blev 4:a totalt men bästa svenska lag. Själv så blev jag 3:a på min sträcka vilket jag är nöjd över.

Resultat sträckan Glösa – Valne

Hade som många gånger med familjen som support, en lagom lördagsaktivitet. Eftersom man inte riktigt vet när man ska växla så är det lite svårt att värma upp, dessutom bland all trafik och andra löpare. Kort uppvärmning men fick några minuter fart ändå men egentligen för lite. Mustafa Maher växlade till mig och jag drog ut på min sträcka som var ganska mycket längre än de 5,9 kilometerna som den skulle vara.

Ganska flack första kilometern och jag passerade den på 3:24 minuter men hade jättelåg puls, 159 (81%) i snittpuls. Kilometer två och tre var mer eller mindre konstant uppför och därför lite långsammare men känslan vad god och det var härligt att springa förbi andra lite då och då. Även 4:e kilometern flöt på bra och började även komma upp fint i puls. Sen började det bli kämpigt och orkade inte hålla löptekniken och blev tung i steget. Jag visste att sträckan skulle vara strax över sex kilometer men hade inte riktigt krafterna och distansen blev tillslut 6,7 kilometer och det är ganska stor skillnad än 5,9 kilometer. Kanske skulle gjort bättre koll på sträckan hur den egentligen var. Hade inte krafterna alls på slutet tyvärr men en 3:e plats på sträckan är jag nöjd över som sagt. Foten funkade också bra även om den värker en del efteråt. Siffror enligt min klocka:

  • Tid: 24:19 min
  • Distans: 6,7 kilometer
  • Snittempo: 3:37 min/km
  • Snittpuls: 171 (89%)
  • Maxpuls: 181 (95%)
  • Höjdmeter: 60 m
  • Fallmeter: 8 m

Ändå bra tempo för att vara så mycket mer uppför än nerför, speciellt med så lite snabbhetsträning man har haft hittills.

Bilder

Här var jag glad och pigg.
Här var jag inte lika pigg.
Starten, sprang om en Tesla!
Växlade till en synes pigg Andreas Holmberg
Kilometertider samt höjdmeter
Höjdkurvan
Pulskurvan, ta tid för gubbkroppen att komma upp i puls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *