ST: Olavsloppet imorgon med Offerdals SK

Sprang första sträckan (eller egentligen de tre första) första dagen av 2017 års upplaga av St: Olavsloppet. Sprang då med Petter Northug och ett gäng andra elitlöpare och hängde med en kilometer den gången. Foto: Mattias Bångman

Imorgon är tanken att jag ska genomlida en sträcka i årets upplaga av St: Olavsloppet, tredje året på raken och med Offerdals SK även i år. Det ska bli kul att springa och det är något speciellt med att springa i lag. St: Olavsloppet är ett lopp som går från Trondheim till Östersund och springs i olika sträckor under fyra dagar. Jag springer ev. sträckan Duved – Ängena

Idag har jag förberett mig med att köra ett kort pass i gymet och sen ett kort löppass efter det för att väcka lite liv i benen. Löpningen körde jag i lite högre intensitet, närmare bestämt hög A1 med lite A2 under kilometer två som gick en del uppför, men annars en ganska flack runda med endast 33 höjdmeter men ännu färre fallmeter då det bara var 14 fallmeter, vilket är skillnaden mellan gymet och hemma.  4,56 kilometer blev det under de knappa 20 minuterna jag var ute i och det blir ett snittempo på 4:14 min/km. Glädjande var att pulsklockan fungerade igen, åtminstone efter en knapp kilometer och skulle tro snittpulsen under hela passet blev omkring 150 (77 %), det kändes helt okej men inte den bästa känslan direkt. 

Jag körde gym innan löppasset och då körde jag två magövningar och sen körde jag dessa fem övningar:

  • Boxkliv 70 cm, 3×8 
  • Dips, 3×12
  • Bensträckare i maskin, 3×8 med 62,5 kg
  • Sittande rodd med hantel, 3×8 med 18 kg
  • Bicepscurl i maskin, 3×8 med 28 kg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *