Kort och hårt på dagens St: Olavsloppet mellan Duved och Ängena

Alla herrar som sprang idag för OfferdalsSK.

Idag fick jag äran att för tredje gången springa St: Olavsloppet med Offerdals SK, det var inte långt men de 3,8 kilometrarna var riktigt tuffa och jag spände bågen och fick betala ett högt pris andra halvan men var väldig nöjd med min insats.

Det var däremot ingen pigg löpare som vaknade denna morgon då det väntades en tidig uppstigning för att jobba på golfbanan. Tar mig knappt upp från sängen och det fick bli två stycken dubbeltwix redan till förmiddagsfikan. Ni förstår, det var inga drömtider som man kunde vänta sig på dagens sträcka mellan Duved och Ängena. Bara att ta sig till Duved var en mental och tröttsam kamp men lagom till uppvärmningen så kändes det faktiskt bra. Uppvärmningen bestod i lite löpskolning och några korta fartökningar nära växlingsområdet så jag inte skulle missa växlingen. Vi var lite före tidtabellen när den duktige skidåkaren Eddie Ekström kom med en rasande spurt och växlade över ansvaret till den skånske skidåkaren (eller vad jag nu kan/ska kalla mig) och gav mig i väg i ett för mig ovanligt högt tempo. 

Det var så ovanligt högt tempo att jag egentligen aldrig sprungit så fort någon gång, hade 3:02-3:04 minuter någonting på första kilometern, visserligen medvind och lite utför men jag är sällan under 3:15 minuter när jag springer på bana och hittills i år så har jag bara varit under 3:20 minuter per kilometer vid ett tillfälle om man räkna bort de gångerna man sprungit nerför Frösöberget. Benen kände ändå bra och kilometer två var också stabil och hade där och då 6:25 minuter men sedan började en kamp om överlevnad och benen/stegen blev bly tunga men kunde ändå hålla ihop det hyfsad och klappade aldrig igenom. 

Glad och överraskad att jag kunde springa så fort, gynnsamma förutsättningar med medvind och lite mer fallmeter än höjdmeter men ändå marginellt. Jag sprang sedan tillbaka och märkte då att vinden kändes nästan inget förutom första kilometern så tror jag hade gjort en bra tid på bana idag, mitt personliga rekord från 2016 på 3000 meter är 9:53 minuter och hade idag 9:56 minuter på en relativt flackt men rolig sträcka. Ibland är det inte logiskt att man lyckas trots man har hundra andra bollar i luften som tar tid och energi, tidspressat schema och allmänt stressigt. Detta har resulterat i lite men effektiv träning trots allt, lite av Erik Wickström- träning kan man säga, verka funka för mig med. 

Siffror från sträckan enligt min klocka:

  • Tid: 12:32 min
  • Distans: 3,78 km
  • Snittfart: 3:19 min/km
  • Snittpuls: 180 (93 %)
  • Maxpuls: 188 (97 %)
  • Höjdmeter: 17 m
  • Fallmeter: 24 m
Kilometertiderna enligt Strava!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *