SM- veckan i sommar inställt

Från SM- veckan 2016 i Norrköping, det regnade och var svinhalt minns jag. Foto: Erik Wickström

Nu är även SM- veckan i Halmstad inställt, inte alls oväntat i dessa tider, i princip alla evenemang är inställda de närmsta tre månaderna. SM- veckan skulle gått i slutet av juni i Halmstad, där det min tanke var att köra sprint- och masstartsloppet på rullskidor. Så blir det inte och frågan är om SM- veckan vinter 2021 i Borås blir av, tror pandemin är över då men det kanske bli snöbrist istället, även om Borås är grymma att få till bra längdskidtävlingar på vintern.

Själv så blir det allt mer omotiverad att träna på bra men tuffa pass och så vidare. Vädret gjorde det knappast inbjudande att träna idag då efter lunch slog om från tvåsiffrigt och soligt till fyra grader och blåst. Kom hem en aning kall men bestämmde mig att gå till gymmet och beta av ett intervallpass på löpband. Kanske inte optimalt att träna kondition inomhus i dessa tider men att hitta branta sexminutersbackar är inte helt enkelt, för min plan var att köra 5×6 minuter på lutning 15 % och det är ett pass jag körde i februari. Idag gick det klart bättre faktiskt och känslan var riktigt stabil faktiskt, där jag även ökade på sista. En anledning kan vara att det kan variera lite från löpband till löpband. 

Upplägget var 5 min A1 – 1 min vila – 5×6 min A3 med 2 min vila emellan – 1 min vila – 5 min A1. Under första intervallen råkade jag stoppa bandet så det blev en minuts ofrivillig vila men körde på sen och fick ihop sex minuter intarvalltid på omkring 10,4 km/h som hastighet på bandet. Resterande siffror av de övriga fyra intervallerna var:

  • 10,5 km/h @ 15 % – 163 (84 %) i snittpuls
  • 10,5 km/h @ 15 % – 166 (86 %) i snittpuls
  • 10,5 km/h @ 15 % – 167 (87 %) i snittpuls
  • 10,6 km/h @ 15 % – 170 (88 %) i snittpuls

Som sagt så ökade jag lite på sista intervallen, ökade succesivt sista minuten och hade 11 km/h på slutet. Genomförandet var stabilt rakt igenom, ganska låg puls men lurigt när man springer så länge och på en så brant lutning, lätt att gå över gränsen tidigt, som jag ofta bruka påpeka. Jag kanske hade kunnat klara 10,6 km/h på alla intervaller men man kunde också bränt sig totalt efter tre intervall, lurigt det där men annars väldig nöjd med genomförandet. Frågan är väl när jag ska dra någon nytta av den här backformen man har nu och haft en längre tid, det är väl ingen som vet förstås. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *