SkiErg och löpning

Inledde denna vecka med ett tidigt intervallpass på helvetemaskinen (SkiErg), den var lika vidrig som förra veckan och alla andra veckor för den delen. Har märkt att min klocka synka direkt med SkiErg:en och jag få direkt rätt distans in i klockan trots jag står stil. Coolt. Dock så vet jag inte hur jag kan ändra från roddmaskin till SkiErg, det kanske inte går men väljer jag roddmaskin så synka den exakta siffrorna även i distans. 

Jag började som vanligt med fem minuter i sub 2 min/500m tempo och som alltid så körde jag på motstånd sex. Sedan körde jag fem minuter tröskel i 1:49.8 min/500m tempo med 161 (84%) i snittpuls. Sedan blev det 10x 40/20 intervaller, 170 (88%) i snittpuls och maxpuls på 185 (95%), vilket var dagens högsta maxpulsnotering. Hade sedan tre minuter vila och sen var det 10×30/30, där snittpulsen landade på 170 (88%) även här trots längre vila mellan intervallerna. Tre minuter vila till innan jag körde fem minuter i 1:49,7 min/500m tempo där jag låg på tröskel + moms. Drog lite hårt från början och fick sota en del på slutet och fick tillslut 175 (91%) i snittpuls.

Få ändå säga att det gick bra idag. Jag har kört 40/20 vid några få gånger men idag hade jag näst bästa tid. 30/30 har jag kört en drös gånger och var en sekund per 500m långsammare än min snabbaste snittid. Det tar sig åtminstone. 

På eftermiddagen så sprang jag och Lova i vagnen 15 kilometer. Det var nyplogat efter förmiddagens snöfall, förutom mellan Ängsmo och Torvalla, där tog det emot lite extra. Även lite slirigt uppför men i övrigt bra grepp i mina Icebug. Lova sov hela rundan så hon märkte inte att vi var ute i 74 minuter, men det var vi. 135 (70%) i snittpuls och 77 höjdmeter blev det med. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *