Skidgång och gym

Började denna dag med att åka till Fyledalen och sprang lite intervaller med stavar s.k. skidgång. Alltså inte stavgång, det är sånt pensionärerna brukar hålla på med. Väl på plats fann jag lite snö, Fyledalen levererar som vanligt. Var annars en fin morgon med lite sol och ett par minusgrader. Efter lite uppvärmning körde jag fem stycken intervaller i Tegelbruksbacken. Man måste ju försöka väcka liv i de snabba löpmusklerna inför söndagens lopp. Jag fann dessvärre inte dessa idag men det är inte i februari du ska vara i knall- löparform. Jag började första intervallen med sprättande som kan förklaras som att man studsa/hoppar fram. Bra spänstträning och väldigt jobbigt. Körde sedan två älghufs som kan förklaras som diagonalåkning utan skidor, det var jobbigt och ingen vidare vacker syn. Avlutade med två intervaller med vanlig löpning med stavar. Kändes riktigt tungt idag att springa i Tegelbruksbacken, en tuff stigning som avslutades på toppen vid jakttornet som numera finns där. Jag kände mig som ett skadeskjutet vilddjur varje gång jag kom upp till toppen. Lutningen var lite för brant för att det ska fungera bra att köra älghufs och sprätt. Var ett tag sedan jag körde sådan här typ av träning, så man får vara lite försiktigt och därför blev det bara elva minuter A3, men väldigt jobbiga sådana. Passet blev en timme långt lite drygt och över 400 höjdmeter.

Dagens intervaller:

 1. Tid: 3:04 min  – Distans: 0,5 km – Snittpuls: 166 (87 %) – Maxpuls: 176 (92 %)  – Höjdmeter: 55 m
 2. Tid: 2:45 min – Distans: 0,5 km – Snittpuls: 167 (87 %) – Maxpuls: 179 (93 %) – Höjdmeter: 55 m
 3. Tid: 2:46 min – Distans: 0,5 km – Snittpuls: 167 (87 %) – Maxpuls: 179 (93 %) – Höjdmeter: 55 m
 4. Tid: 2:28 min – Distans: 0,5 km – Snittpuls: 167 (87 %) – Maxpuls: 179 (93 %) – Höjdmeter: 55 m
 5. Tid: 2:21 min – Distans: 0,5 km – Snittpuls: 168 (88 %) – Maxpuls: 181 (94 %) – Höjdmeter: 55 m

Vilan mellan intervallerna låg mellan 3-4 minuter och var i lugn joggtempo nerför.

På kvällen efter jobbet drog jag till Actic Olympen och körde ett bra styrkepass med Maria. Hade väl ingen riktigt plan vad som skulle köras men det blev tillslut det här som genomfördes:

 • Knäböj, 1×8 60 kg, 2×8 65 kg
 • Bänkpress, 2×4 65 kg, 2×2 70 kg
 • Magchrunches i maskin, 3×8 104 kg
 • Sittande rodd med hantel, 3×10 + 10 24 kg
 • Omvänd bicepscurl med skivstång, 1×10 17,5 kg, 2×10 20 kg

Klarade inte riktigt bänkpressen på 2×70 kg utan fick ta 67,5 kg på sista setet vilket kändes lätt. Har aldrig kört omvänd bicepscurl förut men tror garanterat det ger fin träningsvärk. Körde lite varierat med antal repetitioner och dylikt, körde lite som kändes rätt och roligt för dagen.

Man säger att man ska krama ett träd när man är vilsen. Nu var jag inte vilsen efteråt men bra trött så man nästan blev vilsen. Kul att ett träd vill kramas med mig, det uppskattas.

Man säger att man ska krama ett träd när man är vilsen. Nu var jag inte vilsen efteråt men bra trött så man nästan blev vilsen. Kul att ett träd vill kramas med mig, det uppskattas. Kände mig annars ganska het att bara springa i underställströja, trots minusgrader.

 

2 tankar kring ”Skidgång och gym

 1. Pingback: 41 km stakning | Johannes Andersson Skånsk Skidåkare

 2. Pingback: Skidgång och gym | Johannes Andersson Skånsk Skidåkare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *