Skare vid SvartsjöarnaDrog iväg en mil (fågelvägen) till Svartsjöarna som ligger på omkring 450 möh denna fina lördagsmorgon. Fina förutsättningar för skaråkning och det fanns omkring 30 centimeter natursnö kvar. Förmodligen går det åka på skaren varje morgon ganska länge till om det få vara kallgrader på nätterna, som det ser ut just nu.

Var ute i 80 minuter idag, 20 minuter cirka av dessa 80 minuterna så stakade jag i de klassiska spåren som måste dragits om nyligen. De var jättefina även om det fanns någon kal fläck här och där i solopartierna. Annars åkte jag på skare som höll fint på myrarna. Första gången jag åkt offroad vid Svartsjöarna, tidigare har jag åkt i spåren där några gånger förut tillsammans med Therese och min bror. 

Under passets gång lyckades jag ta 46 höjdmeter på 17,16 kilometer. 111 (56 %) blev snittpulsen så förtog mig knappast. Dock fick jag ont i ena vristen då jag fick spänna musklerna mer än vanligt, men sånt kan man få leva om man åker på skare i maj månad. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *