Skånskt stafettlag i SM

 

Jag och Adam Ekstedt är 2/3 av det skånska stafettlag som åker SM nästa vecka. Blir kul. Foto: Håkan Huselius

Det kommer bli ett skånskt stafettlag när SM nästa vecka ska avgöras. Kan ha fel, men det har säkert aldrig hänt att det har varit ett skånskt stafettlag under ett skid- SM. Loppet går på lördag och det är 3×10 kilometer klassiskt som gäller. Förutom jag och Adam så är ultralöparen Oskar Henriksson det tredje länken i laget. Ska bli väldigt roligt att åka stafett, sist jag gjorde det med klubben var 2015 när IF Ski Team Skåne lyckades bli 5:a i Stafettvasan av runt 1600 lag. Vi lär få svårt att konkurrera men vi ska väl kunna ge gotlänningarna en match tycker jag. Är just i skrivande stund 26 lag anmälda i herrklassen.

Har vilodag idag vilket är skönt för jag har grym träningsvärk i kroppen sen senaste styrketräning som jag hade för två dagar sedan. Annars är kroppen väldig fräsch trots jag har tränat 15 timmar + styrka den här veckan. Nästa vecka kommer det troligtvis blir ganska lite träning, ska ju köra två lopp själv, så ganska lite träning lär det bli.

Nedan lite korta filmklipp från gårdagens kvällspass med ganska dålig kvalité dock. Första klippet är när jag trycker på, ungefär en minut lång intervall. Andra klippet är när jag kör 3:an i hela Granrisbacken i lite högre fart än vanlig distansfart. I den backen körde bl.a. Martin Fourcade på 3:ans växel när det var skidskyttepremiär i världscupen tidigare i vinter. Skillnaden mellan han och mig är att åker bättre och snabbare. I det tredje klippet så kör jag i samma backe fast denna gång i 2:ans växel. Fjärde klippet är när min bror kör. Sista klippet är en film om skånsk rullskidpropaganda där en av våra duktiga juniorer Johan Pålsson i klubben som åker och har gjort filmen.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *