Skånska- och Danskamästerskapen imorgon?

Vinter idag när man vaknade sen smälte det bort. Det är fel vintern, gör om  gör rätt!

Vinter idag när man vaknade sen smälte det bort. Det är fel vintern, gör om gör rätt!

Imorgon är det dags för Västgötaloppet, 42 kilometer och sju varv ska vi avverka. Det kommer vara många sydläningar och t.o.m. den duktiga danska skidåkaren Lasse Hulgaard ska vara med. Men även många duktiga skåningar ska delta. Frågan är om Rickard kan prestera även på tuffare banor?, Ska Henry nå upp i sin fulla kapacitet?, Ska Daniel nå mål tro? Kommer Oskar att bli trött?, Dyker Adam upp till Ulricehamn? efter dagens framgång som han visar lika god form som de ryska herråkarna gör just nu, Kommer jag att få kramp? troligtvis,  tillslut, gör Gustaf comback? Svaren besvaras någon gång efter kl 14 imorgon, då vi möjligen har tagit oss i mål. Har dock en känsla att dansken slår oss alla imorgon. Ska bli skoj att komma på snö igen, men har inga större förväntningar om racet imorgon. Är sliten och inne i en period med mer träning just nu, men det blir ett bra träningspass.

Startlistan Västgötaloppet

Har även tränat denna dagen. Började med en morgonjogg efter nattens snöfall som givit lite snö. Gick bra att löpa i mina Salomon Spikecross. Trots att jag harvade runt i nysnön, så kändes det bra, trots man vaknade med träningsvärk i hela kroppen. 5,5 kilometer kom jag på morgonen, vilket gav ett snittempo på 4:45 min/km. Efter jobbet gav jag mig iväg till St: Hans backar, där jag tillsammans med Christian höll i ungdomsträningen som denna dag fick bli skidgång. Det är bra träning det också. Vi avslutade med att spela fotboll. Det var skoj, har inte spelat så länge (15 minuter) som utespelare sen jag la av med fotbollen för nästan exakt 10 år sedan. Den gången förlorade vi (Svenstorp) mot storlaget Trelleborg FF efter en domarskandal förstås, vad annars. Hade lite svårt med sulfinten idag, då jag hade använde mina Acceleritas. Annars vad det riktigt roligt att spela boll, gick in med blodigt allvar som vanligt. Kul också att det var en del ungdomar på plats idag, få se om det blir några duktiga juniorskidåkare från Skåne framöver.

Efter träningen så byta jag sport och åkte lite rullskidor, då det hade smält bort tillräckligt för att kunna åka. Åkte ut ur Lund och sen till Odarslöv – Igelösa – Getinge – Lund, en runda på nästan 25 kilometer. Var bra segt med dyngblöta vägar och lite snö här och där samt grus förstås. Landsvägarna var bättre att åka på än cykelvägarna även idag. La in en del impulser i passet men kroppen svarade inte så bra på dessa men annars kunde jag trycka på bra i min lugna distansfart 17,4 km/h i snitt). Var lite besvärligt sen tillbaka i Lund då det hade frusit på, men det var bara att åka på som en man. Såg inga andra rullskidåkare idag, men väl en del löpare. Den löparen som sprang snabbast hade kavaj på sig, fint ska det va tydligen. Dagens notering var att jag hade den högsta pulsen idag när jag spelade fotboll. Få hoppas på hög puls imorgon, då ska det nog gå bra.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *