Stakintervaller och styrketräning

Alla hjärtans dag på söndag, vem vill inte gå ut med denna kille.........eller snarare monster. Ser mer ut so men blanding av Dahf Vader och en sovjetsikt kosmonat.

Alla hjärtans dag på söndag, vem vill inte gå ut med denna kille………eller snarare monster. Ser mer ut so men blanding av Darth Vader och en sovjetsikt kosmonat.

Stack iväg till Lund tidigt idag för att köra lite stakintervaller på 3:or. Tog en jädra tid att ta sig ditt på morgonen, så passet blev något koratre än planerat. Började med uppvärmning i 15 minuter i ett ymmigt snöfall. Körde sedan 5×10/20 impulser för att väcka kroppen. Det visade sig att det inte fungerade så bra när jag väl drog igång intervallerna. Körde alltså 8×2 minuter med en minuts lugn åkvila mellan varje intervall. Åkte på cykelvägen mellan Lund och Dalby, men tog några avstickare mot Sjöstorp och Hardeberga. Som vanligt när jag kör intervaller själv på rullskidor hade jag en galet låg puls. Jag hade ingen Henry som jagade mig idag, men det hade behövs. Fick kämpa för att komma upp i över 80 % av max i de första intervallerna, d.v.s. A2 eller högre. Lyckades skrämma upp pulsen till 171 (89 %) som mest, man få vara glad för det lilla. Det kändes riktigt bedrövligt men jag är inte känd att vara morgonpigg, så det var väl bara att genomföra passet och logga in allt i träningsdagboken. Avlutade sista 15 minuterna i lugnt tempo runt omkring i Lund. Hann nästan 18 kilometer på den knappa timmen jag var ute. Den som gick på mattelektionerna i skolan förstår att snitthastigheten på dagens runda var omkring 18 km/h. Solen kom fram på slutet, vilket var trevligt. Träffade sedan Johan Elsfberg och snackade lite om min satsning och framtid. Blev väl mest snack allmänt om skidor/skidåkning. Tack för fikan och snacket, Johan. Sen var det dags för jobb där jag har vallat en hel del och fick spöka ut mig (se bild ovan).

Kvällspasset spenderades på Actic Olympen där jag och Maria körde följade program idag:

  • Knäböj, 3×8 65 kg
  • Marklyft, 3×8 90 kg
  • Bänkpress, 3×8 55 kg
  • Bicepscurl, 3×8 27,5 kg
  • Mage raka ben, 3×10

Fin känsla idag i gymmet, blir inte svagare i alla fall. Körde lite bonusträning i form av cirka 10 chins, dock inte i en följd men ändå.

Annars då, ska jag inte kritisera någon idag och det kan jag väl. Fick syn på en rolig artikel som Måns Sunesson hade publicerad på hans Facebook- sida. Artiklen (Svenska Skidförbundet) i sig var knappast rolig men överskriften var desto roligare, eller snarare konstig. Det stod ”Svenska landslaget fortsätter att tävla i kläder”. Det får vi ju hoppas. På tal om utan kläder, det hade väl ONE Way gillat att ha till VM i Larthi nästa år. De är liksom lite kända med det där utan kläder, finns en länk här om ni inte förstår. Men jag vågar inte lägga ut några bilder på denna bloggen, bäst så. Typiskt finnar. Kan tillägga att överskriften på Svenska Skidförbundet senare ändrades till mer korrekt och förstående text. Måns förövrigt leverera fint i skidspåren just nu, precis som Sundby.

Är Västgötaloppet som gäller på söndag och idag publicerades startlistan. Kan väl tycka att seedningen är minst sagt lite märklig. Har ingen anning vad de har gått på, hitta ingen logik. Jag är just nu i led 1 (finns led 0) men det finns de som är i elitledet som både har sämre ranking på skidresultat och FIS- ranking samt placerat sig sämre i förra årets Västgötaloppet och Vasalopp. Än mer knasigt är att det finns någon enstaka som är bättre än mig som står ett led sämre än vad jag redan gör. Skulle gärna velat har en förklaring om hur de seedat egentligen, hittar hur som helst inte logiken. Men nu lär det inte vara några problem att seeda upp sig på plats, så det löser sig säkert.

Kul läsning

Kul läsning

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *