Sista passet i Idre

Bild ifrån igår, då var det vackert väder.

Då var sista passet på snö avklarat för denna gång i Idre, 2,5 timmar klassiskt med lite inslag av blandade impulser blev det idag. Jag börjar kunna det där med att åka längdskidor nu, eller åtminstone börja hitta känslan men något som jag inte riktigt lärt mig är om det heter på Idrefjäll eller i Idrefjäll, kanske möjligen Idre Fjäll eller Idrefjäll, har sett och hört olika versioner vad denna plats kallas, men vackert är det här hur som helst. Vädret och förhållandena på denna plats har verkligen varit av varierande karaktär, allt från sol, vindstilla till blåst, regn och idag dimma och lite snö, det har även varit hårda fina spår(bädd) men även riktiga lösa förhållandena. Framförallt har det varit väldigt roligt och givande att vi fick åka med landslaget (träningsgrupp 3) på läger.

Igår körde jag bekant ett testrace själv och tyckte det gick helt okej. De övriga Körde testrace på förmiddagen och jag på eftermiddagen, så tiderna går inte jämföras med de, då förhållandena var olika. Jag åkte fyra varv precis som killarna gjorde och jag hade helt jämna varv första tre varven innan jag körde det sista lite snabbare, framförallt var det bra att jag kunde köra och ta ut mig ordentligt, märker att jag har ganska svårt med tekniken när man börja bli lite krokig, kroppen kändes annars bra men lite sliten som gjorde att pulsen inte var jättehög direkt. Banan gick som sagt fyra varv där man kontrast kan säga att det var en lång böljande uppförsbacke och sedan lika lång böljande utförsbacke, krävande bana men inte alltför många höjdmeter och ganska bra före som gjorde att det gick ganska snabbt. Siffrorna från racet var följande:

  • Tid: 40:49 min
  • Distans: 16,32 km
  • Snittfart: 24,0 km/h
  • Maxfart: 43,3 km/h
  • Snittpuls: 171 (88 %)
  • Maxpuls: 179 (92 %)
  • Höjdmeter: 409 m

Är tillbaka i Jämtland igen och imorgon väntas det ett nytt hårt pass, någon typ av intervallträning, hoppas någon är sugen och vill hänga på.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *